Erdoğan, Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nın açılışına katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MKEK (Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu) Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda düzenlenen Enerjetik Malzemeler Üretim Tesisi Açılışı ve Ürün Lansmanı'na iştirak etti.

GÜNDEM 30.04.2021, 01:14 30.04.2021, 18:41
Erdoğan, Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nın açılışına katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada gerçekleştirdiği konuşmada, “Artık mühimmatımız, harp başlıklarımızın patlayıcıları, füzelerimiz ve uçak bombalarımız hususunda hiç kimseye bağımlı kalmayacağız." dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"TSK'ya hayırlı olsun"

"Açılışını gerçekleştirdiğimiz patlayıcı tesisi ile yeni jenerasyon elektrikli hibrit sistem zırhlı muharebe araçları ve taşınabilir obüsümüz BORAN 105'in ülkemize, TSK'ya ve savunma sanayisine hayırlı olmasını temenni ederim. Tüm bu ürünler üzerinden emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. 

Son 19 senede savunma sanayimizi Ar-Ge'ye dayalı, her alanda yüksek teknolojiyle, yerli ve milli üretimle ayağa kaldırmak için yoğun bir gayret sarf ettik. Verdiğimiz emeklerin karşılığını alıyoruz. MKEK'de yerli ve milli olanaklarla TSK'nın mühimmat ve silah ihtiyaçları şartlar ne olursa olsun karşılanmaya çalışılmıştır. Kurumumuz bugün de 5,56 mm'den 203 mm'ye kadarki bütün kalibrelerde mühimmat ve silah üretimini tek çatı altında yapabilen, dünyadaki tek yapıdır. 

"Enerjetik malzemeleri kurumumuza kazandırdık"

Bugün de 'enerjetik malzemeler' olarak adlandırılan 'CXM, HMZ ve RDX' üretim tesisi ile barut üretim hatlarını kurumumuza kazandırmış oluyoruz. Yine bugün burada yeni jenerasyon elektrikli hibrit sistem üzerinde çalışan ve 'e-ZMA' adı verilen elektrikli zırhlı muharebe aracı ile BORAN 105 obüsümüzü kamuoyuna tanıtıyoruz.

Bu tesisle birlikte, ülkemiz, dünyanın sayılı ülkelerinin sahibi olduğu enerjetik malzemeleri üretme olanağına kavuşuyor. Türkiye, füze yakıtından uçak bombalarına, harp başlıklarından mühimmat dolumuna kadar her türlü ürünü dışarıdan ithal ediyordu. Maruz kaldığımız ambargolar, bu kritik ürünlerin Türkiye'de üretilmesini gerektirmiştir. 

"Süper lige çıkmış olduk"

Bir sene gibi kısa bir süre zarfında tamamıyla yerli imkanlar ve milli teknoloji ile özel-kamu iş birliği yöntemi ile bu tesis meydana geldi. Artık mühimmatımız, harp başlıklarımızın patlayıcıları, füzelerimiz ve uçak bombalarımız hususunda hiç kimseye bağımlı kalmayacağız. Açılışını gerçekleştirdiğimiz tesis sayesinde Türkiye olarak yeni jenerasyon patlayıcı üretim kabiliyetinde süper lige çıkmış olduk."































































Yorumlar (0)