Erdoğan: Barolara yaptığımızı Tabipler Birliği'ne de yapacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Tabipler Birliği'nde (TTB) çoklu baro sistemi benzeri bir düzenlemeye gidilmesinin zaruri olduğunu ifade etti. 

GÜNDEM 14.10.2020, 13:49 14.10.2020, 14:01
Erdoğan: Barolara yaptığımızı Tabipler Birliği'ne de yapacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında Türk Tabipler Birliği'ne (TTB) ilişkin açıklamada bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, meslek kuruluşlarının sorunlu yapılarının acilen düzenlenmesi gerektiğini ifade etti.

Erdoğan, terör örgütü ile ilişkisi olan kişilerin, Türk Tabipler Birliği (TTB) başta olmak üzere meslek kuruluşlarının yöneticiliklerine getirildiğini kaydetti.

Terör ile ilişkisi olan kişilerin Türk Tabipler Birliği (TTB) gibi değerli bir kuruluşun başına geçmesine tepki gösteren Erdoğan, bunun demokratik bir anlayış olamayacağını söyledi.

Erdoğan, tam tersine bunun "terör örgütleri tarafından sivil toplum kuruluşlarına el konması" olarak değerlendirilebileceğini ifade etti.

Hastaların terör ile ilişkisi olan kişilere teslim edilemeyeceğini belirten Erdoğan, bu tarz kişilerden şifa beklenemeyeceğini kaydetti. 

Erdoğan, mahkeme kararı ile görevlerine son verilebileceğine dikkat çekerek, Türk Tabipler Birliği'nin (TTB) Anayasa'yı bariz bir şekilde ihlâl ettiğini söyledi.

Türk Tabipler Birliği'nde (TTB) çoklu baro sistemi benzeri bir düzenlemeye gidilmesinin zaruri olduğunu aktaran Erdoğan, bu kuruluşların hedeflerinden saptığını ileri sürdü. 

"Kapatılsın" denmişti!

Türkiye, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında sağlık sisteminin gücünü tüm dünyaya göstermişti. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Avrupa'nın sağlık sisteminde büyük sıkıntılar yaşanırken, Türkiye ise geniş sağlık ordusu, hastaneleri ve ekipmanları ile farkını göstermişti.

Türk Tabipler Birliği (TTB) ise söz konusu dönemde Sağlık Bakanlığı'na karşı bir tutum sergilemişti. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hükümetin her hamlesine karşı çıkan Türk Tabipler Birliği'nin (TTB) kapatılması gerektiğini söylemişti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise bu isteğe tepki göstermişti. Türk Tabipler Birliği (TTB) ise yeni başkan olarak Şebnem Korur Fincancı'yı seçmişti.

Söz konusu isim, Mehmetçik'i Cizre'de katliam gerçekleştirmekle suçlamış, Ermenilerin soykırım yalanlarına destek vermişti. 

Yorumlar (0)