Erdoğan: Bankta, parkta yatanların bir kısmının öğrencilikle alakası yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

GÜNDEM 27.09.2021, 19:21 28.09.2021, 01:23
Erdoğan: Bankta, parkta yatanların bir kısmının öğrencilikle alakası yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından basın mensuplarının karşısına geçti.


Paris İklim Anlaşması

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları ise şu şekilde: 

"Kasım ayında Glasgow'da gerçekleştirilecek olan İklim Değişikliği Zirvesi'ne değin Paris İklim Anlaşması'nın onay sürecini tamamlamış olacağız. Orta ve uzun vadeli bütün kalkınma programlarımızı yeşil kalkınma devriminin gerektirdiği yapısal dönüşüm doğrultusunda hazırlayacak ve yürüteceğiz. Nice sessiz devrimleri hayata geçiren ülkemizde yeşil kalkınma devrimini de inşallah milletimize biz kazandırıyor olacağız. Her hususta olduğu gibi iklim değişikliği hususunda da bizim safımız yine mağdurların, mazlumların yanı olacaktır.

 

Ekonomi

Türkiye ekonomisi, salgın koşullarını ve daha evvel yaşadığı kimi sıkıntıları hızla geride bırakarak hak ettiği yere doğru hızla ilerliyor. 

Muhalefeti eleştirdi

Milletin ve ülkenin felaketinden kendine siyasi ikbal devşirme gayretinde olanları, içinde bulundukları iftira ve yalan bataklığına mahkum ediyoruz.

Eğitim

Nobel ödüllü bilim adamımız Aziz Sancar adına ocak ayında doktora sonrası araştırma bursu programını başlatıyoruz. Yer alacak öğrencileri Aziz Hoca bizzat seçecek.

Okullarda yüz yüze eğitimin sağlıklı bir biçimde sürdürülebilmesi maksadıyla bu dönem için 722 milyon liralık ödeneği yerlerine ulaştırdık.

Ülkemiz, dünyanın en fazla sayıda kamu yüksek öğrenim öğrenci yurduna ve yatağına sahip ülkelerinden biridir. Bazı bahçe, parklarda bankların üzerinde yatanların bir bölümünün öğrencilikle ilgisi yok, güya sözde öğrenci. Bunlar Gezi Parkı'nın bir başka versiyonu.

Yapımı süren, ihale ve proje aşamasında olan yurtlarımızla birlikte 110 binin üzerinde yeni yatağı daha yüksek öğrenim öğrencilerimizin hizmetine sunuyor olacağız."

Yorumlar (0)