Erdoğan, BAE ziyaretini değerlendirdi

Erdoğan, BAE ziyaretine dair, "İş birliğimizde son dönemde sağlanan ivmeyi korumak ve daha ileriye taşımak hususundaki iradenin karşılıklı olmasından dolayı ayrıca memnuniyet duyuyoruz." dedi.

GÜNDEM 15.02.2022, 22:15 16.02.2022, 12:21
Erdoğan, BAE ziyaretini değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE'ye (Birleşik Arap Emirlikleri) yaptığı 2 günlük resmi ziyarete dair kişisel sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirme yaptı.

"Kardeş BAE'ye yaptığımız ziyaretimizi hamdolsun, bugün başarılı bir şekilde tamamladık." sözlerini sarf eden Erdoğan, gerçekleştirdikleri görüşmelerde ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve ülkemize yapılan yatırımların daha da artırılması hususunda güçlü bir ortak irade ortaya koyduklarını belirtti.

"BAE'nin istikrar ve güvenliğine destek veriyoruz"

Toplamda 13 anlaşmaya imza atıldığını kaydeden Erdoğan, "İmza attığımız anlaşmaların ahdi zeminimizi çok daha kuvvetlendireceğine olan inancımız tam." şeklinde konuştu. 

BAE'nin istikrar ve güvenliğine destek verdiklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı, "Körfez Bölgesi'ndeki güvenliği kendi güvenliğimizden ayrı tutmuyoruz. İş birliğimizde son dönemde sağlanan ivmeyi korumak ve daha ileriye taşımak hususundaki iradenin karşılıklı olmasından dolayı ayrıca memnuniyet duyuyoruz. Müşterek çıkarlarımız ve bölgemizin geleceği için bu çabayı, karşılıklı güven ve saygı temelinde devam ettirmekte kararlıyız." değerlendirmesinde bulundu. 
 

Yorumlar (0)