Erdoğan, Azerbaycan'ı kutladı!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın 18 Ekim Bağımsızlık Günü'nü tebrik etti.

GÜNDEM 18.10.2020, 15:58 19.10.2020, 17:25
Erdoğan, Azerbaycan'ı kutladı!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i ve kardeş Azerbaycan halkını, 18 Ekim Bağımsızlık Günü'nü münasebetiyle kutladı.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Can kardeşimiz ve can dostumuz" şeklinde başladığı mesajında Azerbaycan'ın 18 Ekim Bağımsızlık Günü’nü tebrik ettiğini ifade etti.

"Tek Millet, İki Devlet" anlayışına vurgu yapan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’ı her alanda ve her zaman desteklemeyi sürdüreceklerini dile getirerek, Türkiye'nin, vatan mücadelelerinde ve toprak bütünlüğünü koruma yolunda Azerbaycanlı kardeşlerinin yanında olmayı sürdüreceğini vurguladı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter'daki paylaşımında Azerbaycan Lideri İlham Aliyev ile birlikte çekinilmiş fotoğrafına da yer verdi.

erdoğan aliyev Azerbaycan Bağımsızlık Günü mesaj

İmran Han da kutlamıştı

Kardeş ülke Pakistan'ın başbakanı İmran Han da sabah saatlerinde Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü desteklediklerini, BMGK kararlarının uygulanmasını savunduklarını, vatan mücadelesinde Azerbaycan'ın yanında olduklarını belirtmiş ve "Kardeş Azerbaycan halkının 18 Ekim Bağımsızlık Günü'nü kutluyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Pakistan Başbakanı İmran Han, Ermenistan tarafından 27 Eylül Pazar günü sabahın erken saatlerinde başlatılan çatışmalarla ilgili olarak vakit kaybetmeden Azerbaycan'a olan desteğini açıklamıştı.

Yorumlar (0)