Erdoğan aşıların kullanımı için tarih verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin aşı çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunarak aşıların ne zaman kullanılabileceğine ilişkin bilgiler paylaştı.

GÜNDEM 02.01.2021, 14:41 02.01.2021, 14:46
Erdoğan aşıların kullanımı için tarih verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kömürhan Köprüsü açılış töreninde yapmış olduğu konuşmada koronavirüs salgınıyla mücadeleye ilişkin bilgi verdi.

Vatandaşların sağlığıyla beraber işini, aşını ve geleceğini korumak amacıyla bütün devlet imkanlarının seferber edildiğini söyleyen Erdoğan, aşı çalışmalarına dair de son bilgileri kamuoyuyla paylaştı.

En geç nisanda kullanıma hazır

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin aşılarının en geç nisan ayında kullanıma hazır olacağını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Aşılar nisan ayında kullanıma hazır olacak"

"Yurt dışından temin edilen aşıların uygulanmaya başlanmasıyla beraber salgınla mücadeleye ilişkin önemli bir eşiğin aşılacağını düşünüyorum.

Umarım en geç nisan ayına gelindiğinde geliştirme çalışmaları hızla devam eden kendi aşılarımızı da kullanmaya hazır hale gelmiş olacağız.

"Asıl gündem konularımıza yoğunlaşabileceğiz"

Başta Avrupa olmak üzere inşallah dünyada salgın artık bir tehdit olmaktan çıkınca asıl gündem konularımıza da ağırlık verebileceğiz."

Yorumlar (0)