Erdoğan: Artık benim için Miçotakis diye birisi yok

Erdoğan, sayıları 550 bine ulaşan yoklama kaçağı gençler için bedelli askerlik yapma olanağı tanınacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açık cezaevlerindeki hükümlülerin koronavirüs izinlerinin 31 Temmuz 2023 tarihine kadar uzatıldığını da duyurdu. Erdoğan ayrıca, "F-16 savaş uçakları hususunda öyle sanıyorum ki ABD, herhalde Miçotakis'in söylediklerine bakarak karar almayacaktır. Yunanistan ile Türkiye arasında Stratejik Konsey Toplantısı yapılacaktı. Bundan böyle benim için Miçotakis diye birisi yok. Onunla bu yönde bir görüşmeyi yapmayı kesinlikle kabul etmiyorum." dedi.

GÜNDEM 23.05.2022, 20:46
Erdoğan: Artık benim için Miçotakis diye birisi yok

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bir araya geldi.

Beştepe'de gerçekleştirilen toplantı yaklaşık olarak üç saat sürdü.

Erdoğan, toplantının ardından kameraların karşısına geçti.


"Yoklama kaçakları için bedelli askerlik yolunu açıyoruz"

Türkiye Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"Sayıları 550 bine ulaşan yoklama kaçağı, bakaya gençlerimiz için bedelli askerlikten yararlanabilme yolunu açıyoruz. Kaçak senesine göre değişen oranlarda bir rakam eklemesiyle askerliğini bedelli olarak yapmak isteyen tüm gençlerimiz askerlik şubelerimize başvuru yapabilirler. Bakaya gençlerimizin problemlerine çözüm getiren uygulamanın hayırlı olmasını diliyorum.

Açık cezaevlerindeki 'salgın' izinleri uzatıldı

31 Mayıs 2022 tarihinde son bulacak olan açık cezaevlerindeki hükümlülerin koronavirüs izinlerini, 31 Temmuz 2023 tarihine dek uzatıyoruz.

Ekonomi

Hayat pahalılığı başta olmak kaydıyla çeşitli problemler yaşadığımız bir gerçek. Her meselede olduğu gibi bunun da üstesinden yine biz geleceğiz. Bundan böyle önceliğimiz, milletimizin refah düzeyini artıracak politikalar olacaktır. İlerleyen aylarda buna yönelik adımlar atıyor olacağız.

"Benim için Miçotakis diye birisi yok"

F-16 savaş uçakları hususunda öyle sanıyorum ki ABD, herhalde Miçotakis'in söylediklerine bakarak karar almayacaktır. Yunanistan ile Türkiye arasında Stratejik Konsey Toplantısı yapılacaktı. Bundan böyle benim için Miçotakis diye birisi yok. Onunla bu yönde bir görüşmeyi yapmayı kesinlikle kabul etmiyorum. 

Suriye'ye yönelik operasyon

Güney hudutlarımız boyunca 30 kilometre derinlikte güvenli bölgeler kurmak için başlattığımız faaliyetlerin eksik kısmı ile ilgili adımları atacağız. TSK, emniyet, istihbarat hazırlıklarını bitirir bitirmez bu operasyonlar başlayacaktır. Perşembe günü yapılacak olan MGK'da bu konuda kararlarımızı alacağız. Türkiye'yi ve oluşturduğumuz güvenli bölgeleri hedef alan saldırıların, tuzakların, tacizlerin merkezi konumunda yer alan alanlar operasyon önceliğimizin başında yer almaktadır.

"Bir Türk vatandaşı uzaya gönderilecek"

Milli Uzay Programımız kapsamında bir Türk yurttaşının Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilmesine yönelik süreci resmen başlatıyoruz. Eğitim koşullarını sağlayan 45 yaşından genç bütün yurttaşlar başvuru yapabilir. Eğitimlerinin ardından iki adaydan biri üstlendikleri bu tarihi görev için 2023 yılında Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilecek."

Yorumlar (0)