Erdoğan, Aliyev'i tebrik etti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan'ın işgal altında tuttuğu topraklardan geri çekilmeyi kabul etmesi dolayısıyla Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i tebrik etti. 

GÜNDEM 10.11.2020, 13:40 10.11.2020, 16:10
Erdoğan, Aliyev'i tebrik etti!

Azerbaycan, terör devleti Ermenistan karşısında tarihî bir zafer elde etti. Ermenistan, Karabağ'da işgal altında tuttuğu topraklardan geri çekilmeyi kabul etti. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Rusya ve Azerbaycan ile ortak bir anlaşma imzalandığını ve söz konusu anlaşmanın hem kendisi hem de halkı için acı verici olduğunu söyledi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Laçin, Ağdam ve Kelbecer'den Ermeni askerlerinin geri çekileceğini ifade etti. 27 Eylül gününden beri 300'den fazla yerleşim bölgesinin kurtarıldığını belirten Aliyev, bu nedenle Ermenistan ordusunun belinin kırıldığını ve bu anlaşmayı mecburi olarak imzalamak zorunda kaldıklarını kaydetti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aliyev'i söz konusu tarihî zafer dolayısıyla tebrik etti. Konuya ilişkin açıklama Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından geldi. 

Söz konusu açıklamada, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Aliyev'in telefonda görüştüğü ifade edildi. 

Azerbaycan'ın Ermenistan karşısında sağladığı başarı dolayısıyla Erdoğan ile Aliyev'in birbirlerini kutladığı belirtilen açıklamada, Karabağ Savaşı sırasında Türkiye'nin hem manevi hem de siyasi bakımdan verdiği destek dolayısıyla Aliyev'in Erdoğan ve Türk milletine yeniden teşekkürlerini sunduğu kaydedildi. 

Açıklamada, Türkiye'nin desteğini takdir etmesi dolayısıyla Erdoğan'ın da Aliyev'e teşekkür ettiği aktarılarak, liderlerin Türkiye ile Azerbaycan arasındaki dostluğun devam edeceğini vurguladıkları ifade edildi. 

Dağlık Karabağ'da Ermenistan ile Azerbaycan arasında sağlanan ateşkesi denetlemek için oluşturulacak barış gücü merkezine değinen liderlerin, barışın kalıcı olarak sağlanmasında Türk ve Rus askerlerinin bulunacağı merkezin büyük fayda getireceğine yönelik inançlarını dile getirdikleri bildirildi.

Yorumlar (0)