Erdoğan: Alım gücü bir parça düşmüş olabilir

Erdoğan, "Hayat pahalılığı nedeniyle alım gücümüz bir parça düşmüş olabilir. İnşallah bu kayıpların hepsini telafi edeceğiz." dedi.

GÜNDEM 01.05.2022, 21:36 01.05.2022, 21:46
Erdoğan: Alım gücü bir parça düşmüş olabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Tersaneler Komutanlığı’nda, işçilerle buluştuğu iftar programında bir konuşma yaptı.

Bugünün 1 Mayıs olduğunu anımsatan Erdoğan, ülkemizde 1 Mayıs'ı Emek ve Dayanışma Günü olarak 13 sene evvel resmi tatil ilan ettiklerini ifade etti.

Geçmişte üzücü olayların da yaşandığı bu tarihi, gerçek anlamda çalışanların bayramı konumuna getirmek için her türlü çabayı sarf ettiklerini dile getiren Erdoğan, bazı provokatif eylemler haricinde uzun bir süredir 1 Mayıs'ın ismine yakışır bir biçimde Emek ve Dayanışma Günü olarak kutlandığını belirtti.


"Bugün benim de bayramım"

Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Hayata işçi olarak başlamış olan bir kardeşiniz olarak bugün benim de bayramım. Yarın da Ramazan Bayramı'nı kutlayacağız. Allah'ımdan bizleri bundan sonraki bayramlara da esenlikle, sağlıkla ve hayırla ulaştırmasını diliyorum. 

Dünyada ve bölgemizde krizlerin, insani trajedilerin, çatışmaların, savaşların kol gezdiği bir dönemde bize Türkiye'de afiyetle, huzurla ve güvenle yaşayabilmeyi nasip eden Allah'ıma şükür ediyorum. Ne yazık ki Türkiye'de bazı kesimlerde bir karamsarlık, bir tatminsizlik, bir şükürsüzlük hali var. İlk önce elimizdekine şükredeceğiz, ardından daha iyisi için çalışacağız. Bunun ne manaya geldiğini en iyi siz bilirsiniz.

"Hepsini telafi edeceğiz"

Dünya, pandemi dönemiyle başlayan, Karadeniz'in kuzeyindeki savaşla devam eden bir krizin içinde çırpınıyor. Biz ise önceliği halkımızın geçimine, işine ve aşına verdik. Hayat pahalılığı nedeniyle alım gücümüz bir parça düşmüş olabilir fakat 30 milyon kişiye çalışacak iş sağladıktan sonra Allah'ın izniyle bu kayıpların hepsini telafi edeceğiz. Yeter ki bizler çalışalım, inşallah bu milletin de ülkenin de sırtı yere gelmez. Büyük bir hevesle ülkemizin tökezlemesini bekleyenleri 20 senedir hüsrana uğratıyoruz, bundan sonra da uğratmaya devam edeceğiz. Bu yolda sonuna kadar mücadele vermekte kararlıyız. Emeksiz yemek olmaz. İşte tam da bu anlayışla AK Parti döneminde emeğin karşılığı alınabilsin diye önemli adımlar attık."

Yorumlar (0)