Erdoğan afetzedelerle bir araya geldi

Erdoğan, "Peyderpey inşaat faaliyetlerine yönelik temel atma faaliyetlerimizi başlattık. Şimdi bundan böyle buralarda inşaatlarımızı bir bir yükselteceğiz ve süratle de ihya ve inşa faaliyetlerimiz sürecek." dedi.

GÜNDEM 19.03.2023, 22:21
Erdoğan afetzedelerle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bandırma'da Bor Karbür Üretim Tesisi'nin açılışının akabinde, Eti Maden Genel Müdürlüğünün Balıkesir'de bulunan sosyal tesislerinde, şehre getirilen afetzedelerle buluştu.

Burada bir konuşma yapan Erdoğan, ülkemizin 6 Şubat tarihinde çok büyük bir felaket yaşadığını, yaklaşık olarak 50 bin kişinin vefat ettiğini, çok sayıda da yaralının olduğunu hatırlattı. 

Yaralılara acil şifa temenni eden Erdoğan, çok fazla sayıda yıkıntı olduğunu, bununla ilgili ihya ve inşa faaliyetlerine devam ettiklerini dile getirdi.

Erdoğan, bölgedeki yurttaşlardan bir sene izin istediklerini anımsatarak, hedeflerinin, süratli bir şekilde konutların inşasını tamamlamak, afetzedeleri ve hak sahiplerini bu konutlara yerleştirmek olduğunu belirtti. 

Bu hususta çok kararlı olduklarının altını çizen Erdoğan, "Bugüne değin verdiğimiz sözleri nasıl harfiyen yerine getirdiysek, Allah'ın izniyle burada da verilen sözler harfiyen yerine gelecektir." şeklinde konuştu.

Erdoğan, tüm bakanların, depremlerin yaşandığı kentlerde koordinatör olarak görev icra ettiklerini kaydederek, belediye başkanları ve valilerle yoğun bir şekilde devletin bütün kurumlarının bölgede faaliyetlerine devam ettiğini dile getirdi.



"Şehit oldular"

"Biliyorum ki bazı sıkıntılar yaşadınız ve yaşıyorsunuz." diyen Erdoğan, şöyle devam etti: 

"Sağ olsun bütün madenci kardeşlerim buralarda faaliyetler sürdürdüler ve bununla birlikte ülke dışından gelen çok sayıda arama kurtarma ekibi de bizlere yardımcı oldu. Adeta dünyaca müşterek bir operasyon yaptık. Ve halihazırda faaliyetler sürüyor. Yıkıntı kaldırma faaliyetlerimiz sürüyor. Bu yıkıntı kaldırma faaliyetleriyle beraber, peyderpey inşaat faaliyetlerine yönelik temel atma faaliyetlerimizi başlattık. Şimdi bundan böyle buralarda inşaatlarımızı bir bir yükselteceğiz ve süratle de ihya ve inşa faaliyetlerimiz sürecek."

Can verenlere Allah'tan rahmet temenni eden Erdoğan, "Hepsinin mekanı cennet olsun. Onlar zaten şehit oldular. Ve içinizde yakınlarından yaşamını yitirenler varsa sizlere de başsağlığı temenni ediyorum. An itibarıyla yaralı olarak şifa bekleyen tüm kardeşlerime, Allah'tan şifalar temenni ediyorum. Onlara da Allah en yakın vakitte şifalarını lütfetsin." sözlerini sarf etti. 

Erdoğan, can verenlerin yakınlarına sabırlar temenni etti.

Yorumlar (0)