Erdoğan açıkladı: Seçim tarihinde değişiklik olacak mı?

2023 yılı seçimlerine dair önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Mevsim koşulları göz önüne alınarak seçim tarihi biraz öne alınabilir” dedi.

GÜNDEM 05.01.2023, 15:34
Erdoğan açıkladı: Seçim tarihinde değişiklik olacak mı?

Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 seçimleri, Suriye ile görüşme ve TOGG ile ilgili konuştu. İşte Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

“Üç farklı seçim zamanı”

AK Parti tarafından 30 Nisan, 14 Mayıs ve 18 Haziran olacak şekilde üç farklı seçim zamanı hakkında çalışmalar sağlandığını ifade eden Erdoğan, “Belki seçim zamanını biraz öne çekerek revize edebileceğimiz 2023 seçimlerinin önemini hep beraber sizler biliyorsunuz. AK Parti'nin bu mücadeleden de başarılı bir şekilde çıkmasını geçmesini sağlamak hepimizin sorumluluğudur” dedi.

“Dışişleri bakanları görüşecek”

Putin ile görüşme sağladıklarını ifade eden Erdoğan, “Bu sabah saatlerinde Putin ile görüşme yaptık. Bölgede ne gibi çalışmalar sağlayabiliriz konuştuk. Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşı değerlendirdik. Türkiye ile Rusya ilişkilerini ele aldık. Suriye konusunda ise Rusya-Türkiye-Suriye olacak şekilde istihbarat savunma bakanlarımızın Moskova'da görüşme sağlayacakları bir süreci başlattık. Daha sonra dışişleri bakanlarımızı üçlü şekilde bir arada bulunduracağız” şeklinde konuştu.

“Seçime az kaldı”

6’lı masaya eleştirilerde bulunan Erdoğan, “Aylardır 6 kişi bir masada toplanıyor. Ortada Türkiye’nin bir şey çıktı mı? Rol çalma, önden kaçma, arkadan dolanma, kumpas, dövüş ve kavga her şey var. Bir tek proje, program ve vizyon yok. Ek olarak herhangi bir aday da bulunmuyor. Seçim gününe çok az bir süre kaldı, biz hala karşımıza kimin çıkacağını bilmiyoruz. İnsanlar, önüne kimin aday olarak çıkıp çıkmayacağını hala bilmiyor” dedi.

Yorumlar (0)