"Abu Dabi'deki elçimizi geri çekebiliriz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan anlaşma nedeniyle Abu Dabi'de bulunan büyükelçinin geri çekilebileceğini duyurdu. 

GÜNDEM 14.08.2020, 14:29 14.08.2020, 14:51
"Abu Dabi'deki elçimizi geri çekebiliriz"

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) "ilişkilerini normalleştirme" amacıyla anlaşma sağladığını bildirmişti. 

Trump, İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan barış anlaşmasını "büyük atılım" olarak değerlendirmişti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, söz konusu anlaşmaya ilişkin kritik bir açıklamada bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail, Mısır ve Yunanistan arasındaki iş birliği ile Filistin'e karşı gerçekleştirilen hamlelerin, asla kabul edilemeyeceğini ifade etti. 

Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na talimat verdiğini belirterek, Abu Dabi ile ilişkilerin durdurulabileceğini veya orada bulunan büyükelçinin geri çekilebileceğini duyurdu.

Türkiye'nin Filistin halkına tam destek verdiğine dikkat çeken Erdoğan, Filistin'in şimdiye kadar diğer ülkelere yedirilmediğini, bundan sonra da asla yedirilmeyeceğini kaydetti.

Yorumlar (0)