Erdoğan, ABD basınına S-400 hakkında konuştu 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, S-400 eleştirilerine son noktayı koyarak Amerikan basınına konuştu: “Amerikalılar Türkiye’ye patriot füze savunma sistemini satmış olsaydı S-400 almak zorunda kalmayacaktık.” 

GÜNDEM 30.09.2021, 07:21
Erdoğan, ABD basınına S-400 hakkında konuştu 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 76’ncı Genel Kurulu için gittiği New York’ta Amerikan basınına konuştu. Görüşmenin S-400'ler ile ilgili olan kısmını yayınlayan basın, Erdoğan’ın, gelişmiş Rus savunma sistemini satın alarak “Batı’nın en büyük askeri ittifakı olan NATO’nun altını oyduğu” yönündeki eleştirilere cevap verdi. 



“Kendi silahlarımızı alıyoruz” 

Amerikan basınının haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, dönemin ABD Başkanı Donald Trump ve NATO Genel Sekreteri Jens Steltenberg tarafından “silah tedarikçisini seçmek” konusunda serbest bırakıldı. Buna karşın ABD, Türkiye’ye patriot füze sistemi satmadı bunun üzerine Erdoğan, “Kendi silahlarımızı alıyoruz.” diyerek ABD’ye yüklendi: “Amerikalılar bize patriot füze savunma sistemi satsaydı S-400 satın almak zorunda kalmazdık.” 

S-400 satın almanın, ABD ile çıkan gerginliğe “değdiğini” belirten Erdoğan, “Savunmamızı istediğimiz gibi güçlendirebiliriz.” açıklamasını yaptı. 



“ABD ile uzun bir bağımız var” 

Türkiye-ABD ilişkilerini de değerlendiren Erdoğan, iki ülke arasında uzun senelere dayanan bir bağ olduğunu ve bu bağın katlanarak artması gerektiğini savundu. 

Yorumlar (0)