Erdoğan: “ABD, Afgan mülteciler konusunda daha fazlasını yapmalı” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündem konuları hakkında New York’ta bir Amerikan televizyonuna mülakat verdi. Erdoğan’ın gündeminde çoğunlukla Afganistan ve Afgan mülteciler vardı. 

GÜNDEM 22.09.2021, 17:54
Erdoğan: “ABD, Afgan mülteciler konusunda daha fazlasını yapmalı” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM 76’ncı Genel Kurulu görüşmeleri kapsamında bulunduğu New York’ta bir Amerikan televizyonuna mülakat verdi. Tamamı pazar günü yayınlanacak olan mülakattan bir bölüm ise bugün sızdırıldı. 

“Türkiye, mülteci ambarı olmayacak” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği mülakatın bir bölümünde Erdoğan’ın “Türkiye, mülteci ambarı olmayacak.” cümlelerini hatırlatan basın mensubu, “Afgan mültecilerin sorumluluğunu kim almalı?” sorusunu yöneltti. Erdoğan ise, “Şu anda ABD hali hazırda bu konudaki tüm sorumluluklarını yerine getirmiş değil. Bizim ülkemizde kayıt dışı 300 binden fazla Afgan mülteci olduğunu biliyoruz. Ülkemizin daha fazla Afgan mülteci almaya gücü yetmez.” yanıtını verdi. 



“ABD önce kendi sorularına cevap versin” 

Erdoğan, konuşmasının kalan kısmında ise, “ABD, Afgan mülteciler konusunda daha fazlasını yapmalı. ABD neden 20 senedir Afganistan’da önce bu sorunun cevabını kendisine versin.” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)