Erdoğan, AB Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile bir video konferans görüşmesi gerçekleştirdi.

GÜNDEM 09.01.2021, 20:51 10.01.2021, 15:52
Erdoğan, AB Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen ile görüştü

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile video konferans üzerinden görüştü.

İkili arasındaki görüşmede, Türkiye-AB ilişkilerinin ilerlemesine yönelik konular ele alındı ve bölgesel gelişmeler konuşuldu.

Erdoğan, söz konusu görüşmede, Avrupa Birliği'nin, ülkemizin gündeminde öncelikli olarak yer aldığını ve Türkiye'nin geleceğini Avrupa'da gördüğünü dile getirdi.

2021 yılında Avrupa Birliği ile ikili ilişkilerde yeni bir sayfa açmayı temenni ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği'nin bazı mensuplarının kaprisleri ve ortaya attıkları yapay problemler sebebi ile 2020 yılının gerektiği kadar değerlendirilemediğini, bu durumun yalnızca ikili ilişkilerin geleceği yönünden değil, geniş ortak coğrafya yönünden de devam ettirilebilir olmadığını ifade etti.

Erdoğan, Türkiye-AB ilişkilerinde pozitif gündem için ilk basamakta kullanılacak en ciddi aracın 18 Mart Mutabakatı'nın yenilenmesi olduğunu belirterek, yeni yılın göç alanında başlatılacak yeni iş birliği yönünden verimli bir ortam oluşturduğuna vurgu yaptı.

Gümrük Birliği'nin yenilenmesi, Türk vatandaşlarına vize serbestisi uygulanması ve üyelik görüşmeleri hususunda adım atılması gerektiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, karşılıklı güven ortamının tekrardan sağlanması, istişare mekanizmalarının tekrardan işler hale getirilmesi, Türkiye'ye karşı dışlayıcı, ötekileştirici söylem ve eylemlere son verilmesi gerektiğine işaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, düzenli aralıklarla Türkiye-AB zirvelerine ve üst seviye diyalog toplantılarına tekrar başlatmakta fayda gördüğünü de sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)