Erdoğan 57. Alay Sancağı'nı gösterip, Atatürk'ün sözünü anımsattı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 57. Alay Sancağı'nı göstererek, Mustafa Kemal Atatürk'ün söz konusu sancağın sahibi olan 19. Tümen'e bağlı 57. Alay'ın askerlerine "Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum." dediğini hatırlattı. 

GÜNDEM 29.10.2020, 17:40 29.10.2020, 17:41
Erdoğan 57. Alay Sancağı'nı gösterip, Atatürk'ün sözünü anımsattı!

Milli Mücadele Sergisi Açılışı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet'in kuruluşundan günümüze kadar Türkiye'nin kalkınması için çaba harcayan herkesi saygıyla andığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet'in ilanı ile birçok mazlumun kalbine istiklal ateşinin düşürüldüğünü belirterek, emperyalistlerin bundan korktuğuna dikkat çekti. 

"İstiklal mücadelesi sona ermeyecek"

Erdoğan, tarih sahnesinden silinmesine uğraşılan Türk milletinin ayağa kalktığını kaydederek, söz konusu ayağa kalkışa sembol olan ruhun günümüze ışık tuttuğunu ifade etti.  

Türk milletinin verdiği mücadelenin mazlumlara ve mağdurlara umut olduğunu aktaran Erdoğan, istiklal mücadelesinin asla sona ermeyeceğini söyledi.

"Mirasımızı unutturmak istediler"

Erdoğan, Türk milletinin ezanına, bayrağına ve vatanına her zaman sahip çıkacağını vurgulayarak, Türkiye'nin önce 2023, sonra 2053 ve 2071'e taşınacağını belirtti. 

Geçmişin ve medeniyetin Türk milletine yüklediği sorumluluğun ağır ancak şerefli olduğunu kaydeden Erdoğan, söz konusu mirası unutturmak ve tarihî tamamen ortadan kaldırmak için çaba harcayanların bulunduğuna dikkat çekti. 

"Tarihi keşfeden bir nesil geliyor"

Erdoğan, tarihi tekrar anımsayan ve keşfeden bir neslin geldiğini kaydederek, gençlerin araştırdığını ve başarıya odaklandığını söyledi. 

Malazgirt Zaferi'nden Kurtuluş Savaşı'na uzanan mücadelenin yeni nesle iyi bir şekilde öğretilmesi gerektiğini aktaran Erdoğan, Türk milletinin en büyük gücünün tarihî mirası olduğunu ifade etti. 

Sancağı gösterdi!

Erdoğan, tarihî mirası anlamadan 15 Temmuz'un kavranamayacağını ve Cumhuriyet'in değerinin bilinemeyeceğini belirterek, tarihi kavramadan geçmişten günümüze kurulan köprülerin işlevini yitireceğini kaydetti. 

Milli Mücadele Sergisi'nde bulunan eşyaların Türk milletinin bağımsızlık mücadelesine tekrar hayat vereceğini aktaran Erdoğan, Çanakkale Savaşı'nın simgelerinden olan 57. Alay Sancağı'nı gösterdi. 

Erdoğan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün söz konusu sancağın sahibi olan 19. Tümen'e bağlı 57. Alay'ın askerlerine "Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum." dediğini hatırlattı. 

Yorumlar (0)