Erdoğan: 46 rejim hedefi 100 havan mühimmatı ile vuruldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib'de rejim unsurları tarafından düzenlenen saldırıya ilişkin, "Ülkemizin, milletimizin ve İdlibli kardeşlerimizin güvenliğinin temini için yürüttüğümüz operasyonlarımızı sürdürmekte kararlıyız. 46 rejim hedefi 122 fırtına ve 100 havan mühimmatı ile vuruldu." dedi.

GÜNDEM 03.02.2020, 09:41 03.02.2020, 16:36
Erdoğan: 46 rejim hedefi 100 havan mühimmatı ile vuruldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye- Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey 8’inci toplantısı dolayısıyla bugün Ukrayna'ya gidecek.

Erdoğan, Ukrayna ziyaretinden önce havalimanında önemli açıklamalarda bulundu. 

İdlib'de rejim unsurları tarafından düzenlenen saldırıya ilişkin Erdoğan, "Türkiye, bu saldırının cevabını misliyle vermiş durumda, vermeye devam ediyor. Ülkemizin, milletimizin ve İdlibli kardeşlerimizin güvenliğinin temini için yürüttüğümüz operasyonlarımızı sürdürmekte kararlıyız. Bu tarz alçak saldırılarla Türkiye'nin kararlılığını sınayanlar büyük bir hata yaptıklarını anlayacaklardır." ifadelerini kullandı.

"30-35 civarında rejim unsuru etkisiz hale getirildi"

Erdoğan, belirlenen noktalara fırtına obüsleri ve F-16'lar ile vuruşların devam ettiğini belirterek, "İlk belirlemelere göre 30-35 civarında rejim unsuru etkisiz hale getirildi." dedi.

"Aynı şekilde operasyon devam ediyor"

Tespit edilen 40'a yakın noktanın operasyonun hedefleri arasında olduğunu kaydeden Erdoğan, "Noktayı koymak yok, aynı şekilde operasyon devam ediyor. Özellikle Rus yetkili makamlarına 'Muhatabımız siz değilsiniz, tamamıyla rejimdir. Bizim önümüzü kesme gibi bir durum söz konusu olmasın' mesajı verildi. Burada şehit verirken bunlara karşı sessiz kalmamız mümkün değil. Bunun hesabını sormaya devam edeceğiz." açıklamasını yaptı. 

Erdoğan, 46 rejim hedefinin 122 fırtına ve 100 havan mühimmatı ile vurulduğunu ekledi. 

Yorumlar (0)