Erdoğan: “2023 seçimlerinde sandıkta güven tazeleyeceğiz” 

AK Parti Mersin Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz, milletin efendisi olmaya değil hizmetkarı olmaya geldik. Biz, muhalefet gibi laf ile peynir gemisi yürütmeyiz. Geçmişimizde yaptığımız icraatlar ile konuşuruz.” ifadelerini kullandı. 

GÜNDEM 17.09.2021, 15:10
Erdoğan: “2023 seçimlerinde sandıkta güven tazeleyeceğiz” 

AK Parti Mersin Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı sırasında, Atatürk Kültür Merkezi’nde konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına, Mersinlileri selamlayarak başladı: “Yaklaşık 2,5 sene sonra güneşin, tarımın, emeğin ve kardeşliğin şehri Mersin’de bulunmaktan oldukça memnunum. Dün de Neşet Ertaş ve Ahi Evran’ın şehri Kırşehir’deydik. Geçen cuma günü Kahramanmaraş’taydık. Önceki hafta da Rize’de, uşaklarımızlaydık. Bugün de sizlere misafir olduk. Salgın şartlarının hafiflemesiyle birlikte illerimizi gezip vatandaşlarımızla hasret gideriyoruz. Hepinize selam olsun.” 



“Görüyorsunuz ki yan gelip yatmak yok” 

Erdoğan: “Yapımı tamamlanan eserlerimizin toplu açılışını vatandaşlarımızla yapıyoruz. Yalnızca bu ay içinde farklı yerlerde pek çok eseri açtık. Adli yıl açılışında 10 blok ve 422 bin metrekarelik kapalı alandan oluşan yeni Yargıtay binasını Ankara’da açtık. Milli Savunma Bakanlığı Ay Yıldız Projesi’nin temel atımını yaptık. Pakistan Cumhurbaşkanımız ile MİLGEM Pakistan ilk gemi denize indirme töreni yaptık. Ankara ikinci organize sanayi bölgesinde 26 fabrikayı ekonomiye kazandırdık. Görüyorsunuz ki yan gelip yatmak yok. Tüm bunları yaparken aynı zamanda gençlerimizle de bir araya gelerek onların coşkusuna ortak oluyoruz. Zaman zaman sıkıntılarla karşılaşıyoruz ama yine de ülkemize hizmet etme mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Muhalefet başkanları evlerinin odaları arasında dolaşırken biz doğudan batıya, kuzeyden güneye geziyoruz.” 



“Muhalefet sen-ben kavgasındayken biz hedeflerimize koşuyoruz” 

Erdoğan: “Muhalefet yalnızca belirli illere hapsolmuş ve sen-ben kavgasındayken biz, hedeflerimize koşuyoruz. Onların gündeminde yıkım, yalan, iftira, ötekileştirme, yasak varken bizim elimizde millete ve devlete hizmetimiz var. Şu anda A’den Z’ye tüm kuşaklar burada. Ziyaretlerimiz yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da devam ediyor. Gelecek hafta ABD’ye gideceğiz. Pazartesi günü New York’ta, Birleşmiş Milletler binasının tam karşısında yapılan 36 katlı Türkevi’nin açılışını yapacağız. Bu da bize nasip oldu hamdolsun. Öte yandan muhalefet, seçim meydanlarında verdiği sözleri bile yerine getiremiyor. Şehir içi ulaşımdan çöp toplamaya kadar hiçbir şeyi doğru düzgün yapamıyorlar. Artık illerde sular da akmıyor. En temel belediye hizmetlerini yerine getiremiyorlar. Biz, bu beceriksizlikle muhatabız. Bundan daha vahimi ise muhalefetin bu yanlışlarını düzeltmek yerine hepsinin üstünü örtmeye çalışması. İnsan, aklını kullanarak yanlışı doğrudan ayırmalı. Yanlışı düzeltmek yalnız siyasiler için değil herkes için gereklidir. Biz de bu yüzden onları kendi kavgalarıyla baş başa bırakıyor ve kendi işimize bakıyoruz. Onlar anlasa da anlamasa da biz ülkemizi büyütmeye ve huzurumuzu artırmaya çalışıyoruz. Onlar destek verse de vermese de bunu yapıyoruz.” 



“Gençlerimizin gözlerindeki umudu hiçbir makama değişmeyiz” 

Erdoğan: “Bizim siyaset anlayışımız eser ve hizmet siyaseti, ülkeyi aydınlık yarınlara taşıma mücadelesidir. Bizim çabamız, milletimizin beraberliği içindir. Biz AK Parti olarak ‘Hizmet eden izzet bulur.’ düsturunu benimsemiş; ‘Aşkınan çalışan yorulmaz.’ diye yola çıkmış bir partiyiz. Gençlerimizin ışıldayan gözlerindeki umudu ve öz güveni hiçbir makama değişmeyiz. Gençler! Allahıma hamdediyorum ki sizler gibi yol arkadaşlarını bana lütfetti. Birileri, Z kuşağının da Y kuşağının da muhalefetin yanında olduğunu söylüyor. Gençlerimiz burada burada! Biz, milletimize hizmetkar olmaktan gurur duyuyoruz. Bizim hizmet anlayışımızda partizanlık yoktur. Biz bu milletin efendisi değil hizmetkarıyız. Bizim nazarımızda insan ayrımı yoktur. Bize oy versin vermesin 84 milyon vatandaşımızın hepsi bizim için hürmete layıktır.” 



“Muhalefetin çapsızlığı bize istikamet çizemez” 

Erdoğan: “Muhalefetin tükenmişliği, çapsızlığı, ayrımcı politikası bize asla istikamet çizemez. Ölçüleri başkası değil biz belirleriz. Biz, hizmet verirken oy oranına değil ihtiyaca bakarız. Yatırım yaparken kökene değil şehrin durumuna bakarız. Bugün de Mersin’de toplam bedeli 3 milyar 260 bin lira olan yatırımların açılışını yapıyoruz. 19 sene iktidarda olmak üzere tam 20 sene hiçbir ayrım yapmadan ülkemize hizmet ettik. Ülkemizin ayağına taş değmesin diye gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Bizim, ülkemizden başka sevdamız yok. Bu yüzden de yalnızca Mersin’de, değeri 38 milyar TL olan yatırımları gerçekleştirdik. Cumhuriyet tarihinde yapılanların kat kat fazlasını son 19 senede yaptık. Bugün de kalan yatırımlar için buradayız. Bugün Akkuyu Nükleer Santrali’ni denetledik. Bu santralin Mersin’e neler kazandıracağını bir düşünün! Hamdolsun bunu da biz yaptık.” 



“2023 seçimlerinde sandıkta güven tazeleyeceğiz” 

Erdoğan: “İl ziyaretlerimiz sırasında teşkilat mensuplarımızla da bir araya gelmeye özen gösteriyoruz. İstişare toplantılarının yanı sıra muhabbetlerimizi artırıyoruz. Bu sebeple de partilerimizin il yönetimlerine teşekkür ediyor ve Mersin İl Danışma Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. 2023 senesi, milletimiz ve ülkemiz açısından önemli bir dönüm noktası olacak. Cumhuriyetimizin 100’üncü senesini kutlayacağımız 2023 senesinde cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri yapacağız. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak sandıkta halkımızın güvenini yeniden tazeleyeceğiz. Millete hizmet yolculuğumuza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bunun için de şimdiden programlı ve aktif şekilde çalışıyoruz. AK Parti’nin hizmetlerini ve her alanda hayata geçirdiği reformları halkımıza doğru şekilde anlatıyoruz. Yalnızca geçmiş başarımızı değil, başta 2023, 2052 ve 2071 hedeflerimizi de anlatıyoruz. Biz, lafla peynir gemisi yürütmeyi denemiyoruz. Son 19 senede ülke genelinde yaptıklarımızın referanslarıyla hareket ediyoruz. Alnımız ak ve gönlümüz ferah. Her eleştiriye cevap veriyoruz. Her iftira ve karalamaya cevap veriyoruz. Muhalefetin yalan terörünün üstesinden hakikatin güneşiyle geliyoruz. Ağırbaşlılıktan ve kardeşlikten taviz vermiyoruz.” 



Programdan notlar 

Mersin’de yapılan toplantıya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta ve AK Partili milletvekilleri katıldı. İl Danışma Toplantısı’nda konuşma yapan Erdoğan’a, konuşmasının ardından hediye takdim edildi. 

Erdoğan, programın ardından, Mersin’e son gelişinde görüştüğü 107 yaşındaki Fikriye Çam ile bir araya geldi. “Fikriye Teyze ile belli bir aradan sonra tekrar bir araya geldik. 107 yaşındaki Fikriye Teyzemize Rabbim uzun ömürler nasip etsin.” ifadelerini kullandı. Fikriye Çam ise Cumhurbaşkanı Erdoğan için, “Allah sizi başımızdan eksik etmesin, sana kurban olurum.” cümlelerini dile getirdi. Fikriye Çam, 2019 senesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vesilesiyle Kutsal Topraklara gitmiş ve Türkiye’den Hacca giden “en yaşlı hacı adayı” unvanını kazanmıştı. 



Yorumlar (0)