Erdoğan: 2021'de hepsi geride kalacak

İsim vermeden Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendine ait fikri olmayan, Maraş'ın açılmasının ne anlama geldiğini bilmeyen, iftiraları yüzüne vurulduğunda yüzü kızarmayan siyaset bezirganlarıyla işinin olmadığını söyledi.

GÜNDEM 18.11.2020, 16:15
Erdoğan: 2021'de hepsi geride kalacak

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Ekonomi Şurası'na konuştu.

Kılıçdaroğlu'na sert sözler!

Daha Kıbrıs meselesinin ne olduğunu bilmeyen, Kapalı Maraş'ın açılmasının ne anlama geldiğini anlayamayan birine (Kemal Kılıçdaroğlu) ekonomiyi izah etmenin mümkün olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ömrü boyunca devletten aldığı memur maaşı dışında hiçbir tecrübesi bulunmayanların kürsülerden esip gürlemesinin teneke tıngırtısından öte bir anlam ifade etmediğini söyledi.

Doğru ya da yanlış kendisine ait hiçbir fikri, hayali ve projesi olmayan, içeriden ve dışarıdan yazılan senaryoların tetikçiliğini yapma dışında hiçbir müktesebata sahip olmayanların ekonomi ile ilgili ahkam kesmesinin gülünç olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendileri birer proje olanlarla, bilhassa iftiraları ve yalanları suratlarına çarpıldığı halde yüzleri hiç kızarmayan siyaset bezirganlarıyla işlerinin olmayacağını ifade etti.

Yüksek faiz

Yatırımcının yüksek faize ezdirmemeleri gerektiğini dile getiren Recep Tayyip Erdoğan, yeni bir dönem başladığını ve artık çok daha güçlü bir biçimde yatırıma, üretime, ihracata ve istihdama odaklanılması gerektiğini bildirdi.

Sağlık sistemi

Şehir hastanelerinin değerinin Covid-19 pandemisinde daha iyi anlaşıldığının, genel sağlık sigortası sisteminin de şehir hastaneleri gibi başlı başına bir başarı hikayesi olduğunun altını çizen Erdoğan, maruz kalınan saldırılar nedeniyle istiklal ve istikbal mücadelesine yoğunlaşırken salgında bile ekonomiyi ve yatırımları ihmal etmediklerini vurguladı.

Türkiye 27 basamak yükseldi

Artık vites yükseltmenin dahi yeterli olmadığına, araç değiştirmenin zamanının geldiğine, bunun için de ne gerekiyorsa yapmakta kararlı olduklarına işaret eden Türkiye Cumhurbaşkanı, hükümet olarak gerçekleştirdikleri reformlarla Türkiye'yi "iş yapma kolaylığı endeksi" listesinde 27 basamak yükselttiklerini ve 190 ülke içinde 33. sıraya yerleştirdiklerini hatırlattı.

"2021'de bugünleri acı tebessümle yad edeceğiz"

Türkiye'nin Eylül dönemine dair öncü veriler ile 3. çeyreği sağlam bir büyüme oranıyla kapatacağının kesinleştiğini dile getiren Erdoğan, mali disiplini korumak suretiyle istihdam ve büyüme odaklı bir anlayışı benimseyerek yola devam edeceklerini, enflasyon ile mücadelenin en önemli öncelikleri olduğunu, hedeflerinin bir an evvel tek haneli enflasyon rakamlarını yakalamak olduğunu kaldetti.

"Türkiye hazırlık dönemini geride bıraktı, artık şahlanış devrine giriyor." diyen Erdoğan, 2021'de tüm zorlukların geride bırakılmış olunacağını, bugünlerin acı tebessümle yad edileceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)