Erdoğan: 15 Temmuz'da tarihin çöplüğüne havale edildiler!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz gecesi FETÖ'nün vatanı işgal etmeyi, bunu yapamazsa da Türk milletinin enerjisini tüketmeyi hedeflediğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, buna benzer tüm hedeflerin, darbe girişimiyle tarihin çöplüğüne havale edildiğini kaydetti. 

GÜNDEM 15.07.2020, 11:38 15.07.2020, 11:45
Erdoğan: 15 Temmuz'da tarihin çöplüğüne havale edildiler!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz hain darbe girişimine ilişkin bir yazı kaleme aldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1000 senedir yaşanılan bu topraklarda varlığımızı sürdürebilmek amacıyla ciddi bedeller ödediğimizi, birçok devlet kurarak şimdiye kadar geldiğimizi ifade etti.

Erdoğan, Büyük Selçuklu Devleti'nin dağılmasının en önemli nedenlerinden birisinin Haşhaşilerin faaliyetleri olduğunu hatırlatarak, daha çok Türk beyliklerinin kurulmasını "Türklerin bu topraklarda hayatlarını devam ettirme isteğinin" bir yansıması olarak değerlendirdi. 

Söz konusu beyliklerden birisinin de Osmanlı Devleti olduğunu aktaran Erdoğan, yaklaşık 600 sene boyunca oldukça büyük bir alanda kuvvetli bir yönetime sahip olan Osmanlı'nın, Birinci Dünya Savaşı'nın ardından tarih sahnesinden çekildiğini, yerine genç bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti'nin geldiğini kaydetti. 

Erdoğan, Cumhuriyet zamanında da önceki devletlerin karşılaştıkları problemlerin hemen hemen benzerleriyle karşılaşıldığını, bazen dış müdahaleler ve tuzakların, bazen de içeride edilen ihanetlerin Türk milletini mağdur ettiğini belirtti.

15 Temmuz hain darbe girişimini bu sıkıntıların en kalleşçesi olarak nitelendiren Erdoğan, bu ihanetin bizi bu topraklarda yaşama isteğimizden vazgeçirmeye yönelik son girişin olduğunu ifade etti.

Erdoğan, FETÖ’nün vatanı işgal etmeyi, bunu yapamazsa da Türk milletinin enerjisini tüketmeyi hedeflediğine dikkat çekerek, o gece Türk milletinin destan yazdığını ve muhteşem bir cesaret örneği göstererek ihaneti bertaraf ettiğini aktardı. 

15 Temmuz darbe girişiminin, Türk milletinin bağımsızlığına olan bağlılığı ve dostlarımızın duaları sayesinde başarısızlığa uğradığını belirten Erdoğan, buna benzer tüm hedeflerin darbe girişimiyle tarihin çöplüğüne havale edildiğini kaydetti.

Erdoğan, FETÖ'nün ayrıntılı bir çalışma ile büyük oranda tasfiye edildiğini belirterek, böyle bir örgütle mücadelenin çok uğraştırıcı olduğunu ancak dikkatlerini her zaman canlı tutacaklarını, Türkiye'ye yapılan bu ihanetin hesabının her zaman sorulacağını ve kimseyi mağduriyete uğratmadan suçlulara ceza verileceğini ifade etti.

Suçluların dünyanın hangi bölgesine kaçarlarsa kaçsınlar takip edileceklerini aktaran Erdoğan, Türkiye'nin 15 Temmuz öncesinden çok daha güçlü olduğunu vurguladı.

Erdoğan, Türk ordusu, emniyet ve yargı gibi devlet kurumlarının alçaklardan temizlendiğini, dolayısıyla Türkiye'nin terör ile mücadelede en başarılı süreci yaşadığını, bununla yetinmeyip Libya, Irak ve Suriye gibi sınır ötesi operasyonlarla güvenlik hattını daha da ileriye taşıdığını ekledi. 

Yorumlar (0)