Erdoğan: 100 bin doz aşıyı beraberimde getirdim

Erdoğan, "Buraya 100.000 doz aşıyı beraberimde getirdim. Sağlık Bakanlığı tarafından 100.000 doz TURKOVAC ve 1 milyon doz Sinovac aşısı daha gönderilecek." dedi.

GÜNDEM 20.02.2022, 22:22 20.02.2022, 23:36
Erdoğan: 100 bin doz aşıyı beraberimde getirdim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden mevkidaşı Felix Tshisekedi ile ortak bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Erdoğan: İlişkilerimizi geliştirmeyi sürdüreceğiz

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Afrika ülkeleri ile ilişkilerimizi dayanışma, kardeşlik ve samimiyet temelinde geliştirmeyi sürdüreceğiz.

Buraya 100.000 doz aşıyı beraberimde getirdim. Sağlık Bakanlığı tarafından 100.000 doz TURKOVAC ve 1 milyon doz Sinovac aşısı daha gönderilecek."

Tshisekedi: Tarihi bir gün

Ülkemizin, KDC'ye terörle mücadele çerçevesinde deneyim ve eğitim paylaşımında bulunacağını dile getiren Tshisekedi, bunları altyapı, sağlık, ulaşım ve diğer sektörlerdeki iş birliklerinin izleyeceğini ifade etti. "Kongo-Türkiye ilişkileri için tarihi bir gün." diyen Tshisekedi, ziyaretin ikili ilişkileri ayrı bir noktaya taşıyacağını belirtti.

7 anlaşma imzalandı

Kongo ve Türkiye arasında 7 anlaşmaya imza atıldı. 

Bu çerçevede, 'Askeri Çerçeve Anlaşması', 'Maddi Yardım Protokolü', 'Savunma Sanayii İşbirliği Anlaşması', 'Finans Binası İnşasına Dair Mutabakat Zaptı', 'Altyapı Zaptı', 'Otoyol İnşası Mutabakat Zaptı' ve 'Demiryolu İnşasına Dair Mutabakat Zaptı' imzalandı.  

Yorumlar (0)