Erbaş'tan dünya Müslüman liderlerine mektup!

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, dünya Müslüman dinî liderlerine "Ayasofya" mektubu gönderdi.

GÜNDEM 29.07.2020, 11:19
Erbaş'tan dünya Müslüman liderlerine mektup!

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, dünya Müslüman dinî liderlerine Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin ibadete açılması dolayısıyla gönderdiği mektupta "Ayasofya'nın dirilişi, Mescid-i Aksa'nın da özgürlüğe kavuşmasının habercisi olacaktır." ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, mektubunu neden yazdığını ifade ederken, her Müslüman gibi kendisinin de bu değişiklikten duyduğu coşkuyu, heyecanı ve mutluluğu paylaşmak istediğini vurguladı.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin tarihini kısaca anlatan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ayasofya'nın İstanbul'a ait en kadim yapı olduğunu, aynı zamanda bu coğrafyanın yaklaşık 15 asırlık tarihine de yakından şahit olan bir şaheser olduğunu belirterek, Müslümanların 86 yıldır Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne olan özlemlerinin altını çizdi.

Türkiye'deki her Müslümanın kalbinde bir Ayasofya sevdasının olduğunu ve bu nedenle yıllarca yeniden ibadete açılması için eylemler, yürüyüşler ve programlar tertiplendiğini, Ayasofya için piyesler düzenlenip şiirler yazıldığını hatırlatan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Müslümanların Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne kavuşmasından dolayı yaşadığı sevinci aktardı.

Şükrederek Ayasofya'nın fetretinin sona erdiğini vurgulayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ayasofya'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayetiyle artık Allah'a secde edilecek bir mekana dönüştürüldüğünü bildirdi.

"İnşallah Ayasofya'nın dirilişi, Mescid-i Aksa'nın da özgürlüğe kavuşmasının habercisi olacaktır." ifadelerini kullanan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ayasofya'nın dirilişinin mazlum ve mahzun müminler için geleceğe dair bir umut kaynağı olduğunu, adalet, merhamet ve ahlak temelinde yükselen İslam medeniyetinin yeniden yükselişinin de ilk işareti olacağını ifade etti.

Müslüman dini liderlerin günler kalan Kurban Bayramı'nı da tebrik eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, dünya İslam liderleriyle birlikte en kısa zamanda Ayasofya'da saf tutmayı umut ettiğini belirterek Türkiye'ye davet etti.

Yorumlar (0)