Enter'a bastı, PKK'nın ciğeri yandı!

Van'da bölücü terör örgütü PKK'ya ait 5 ton uyuşturucu maddesiyle 5.978 tablet uyuşturucu hap, Edremit'te bir fabrika kazanında 1200 derecede yakıldı.

GÜNDEM 04.06.2020, 17:11
Enter'a bastı, PKK'nın ciğeri yandı!

Van'da güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen 5 ton 27 kilo 892 gram toplam ağırlığındaki uyuşturucu ile 5.978 tablet uyuşturucu hap ve 35 kök Hint kenevirinin  imha işlemi fabrika kazanında gerçekleştirildi.

Yetkili ve görevli mahkemeler tarafından soruşturma ve kovuşturma aşamasında, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 54/4, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 256 ve 259'uncu maddeleri ile 2313 sayılı "Uyuşturucu Maddelerin Murakabesi Hakkında Kanun"un 20/3'üncü maddeleri gereğince müsaderesine (devletin, illegal mallara el koyabilmesi usulü) karar verilen uyuşturucu maddeler, Van Adalet Sarayındaki adli emanet bürosundan Van Emniyet Müdürlüğüne ait ait kamyona yüklendi.

Sevk işlemi sırasında yoğun güvenlik tedbirleri alındığı dikkat çekti. Edremit ilçesinde bulunan bir çimento fabrikasına yoğun güvenlik önlemleri altında taşınan 5 ton 27 kilo 892 gram uyuşturucunun, 5.978 tablet uyuşturucu hapın ve 35 kök Hint kenevirinin, 1200 derece sıcaklığa sahip kazanların içine atılarak yakılmak suretiyle imhası tamamlandı.

İmha nedeniyle fabrikaya gelen Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, güvenlik güçlerinin bir taraftan vatandaşların güvenliği ve huzuru için terörle amansızca mücadele ederken diğer taraftan Türkiye'nin geleceği olan gençleri zehir tacirlerinden korumak için mücadele ettiğini söyledi. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, uyuşturucu ile mücade nedeniyle terör örgütünün temel finansman kaynağının da sekteye uğradığını sözlerine ekledi.

Yorumlar (1)
Mehmet Bağ 4 yıl önce
Bende siha zannettim