Enkaz altında ölen oğlundan babaya: Evimin direği, beni neden bırakıyorsun!

Elazığ'ı vuran 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrasında cansız bedenlerine ulaşılan anne ve 12 yaşındaki oğlunun cenazeleri, törenin ardından defnedildi. Ailenin depremden sağ kurtulan babası ve kızının gözyaşları yürekleri sızlattı.

GÜNDEM 27.01.2020, 13:34 27.01.2020, 13:51
Enkaz altında ölen oğlundan babaya: Evimin direği, beni neden bırakıyorsun!

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde Sürsürü Mahallesi'nde ykılan binanın enkazında hayatını kaybeden Tansel Elidar (40) ve 12 yaşındaki oğlu Ömer Asaf Elidar, cenaze töreninin ardından defnedildi.

Depreme namaz kılmasının ardından dua ederken yakalanan baba Turgut Elidar, oğlu Ömer Asaf'ı da yanına alarak apartmandan kaçmaya çalışırken evin sarsıntı yüzünden sıkışan kapısını açamayınca oğlunun elini bırakarak kapıyı açmaya çalıştı. Kapıyı açtığı anda binanın yıkılması yüzünden oğlu evin içerisinde kalırken baba Turgut Elidar, sırtına vuran beton parçası yüzünden dışarı fırladı.

Gizem Tansel şans eseri hayatta kaldı

Deprem olduğu esnada mutfakta olan anne Tansel Elidar da apartmandan çıkmayı başaramadı ve oğluyla birlikte enkaz altında kaldı. Tansel ailesinin kızı Gizem'in depremden önce yan sitede oturan teyzesinin evinde olduğu, bu yüzden depremde enkaz altında kalmadığı öğrenildi. Arama-kurtarma ekiplerinin yoğun çalışması üzerine anne ve oğlunun cansız bedeni dün enkaz altından çıkarıldı ve Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı.

Eşi ve oğlunu kaybeden baba Turgut Elidar, kızı Gizem'e sıkı sıkı sarılarak eşi ve oğlunun cenazelerini Fırat Üniversitesi Hastanesi morgundan aldı. Cenazeler, defnedilmek için Maden ilçesi Gezin Beldesi Kızıltepe Köyü'ne götürüldü. Turgut elidar, morgdan çıkan tabutlar yüzünden gözyaşlarına boğuldu. Baba ve kızının yakınları da bu acı günlerinde kendilerine destek oldu.

Dede Elidar yaşanan olayı anlatırken ağladı

Deprem yüzünden gelini ve torununu toprağa veren dede Adil Elidar da yaşadığı üzüntüyü anlatırken ağlamaya başladı. Adil Elidar, “Benim gelinim ve torum. Gelinimin ismi Tansel, torunumun ismi Ömer Asaf’dır. İkisi de vefat etti. Benim oğlum sağ, hafif yaralandı. Ayağında cam vardı, temizledim. Oğlanla kızı iyidir, gelin ile torunum öldü. Allah’tan geldi, yapacak bir şeyimiz yok. Götürüp köye defnedeceğiz” şeklinde konuştu.

"Oğlan içeride kalıyor. 'Evimin direği, beni neden bırakıyorsun' diyor"

Enkaz altında kalan Ömer Asaf'ın babasına “Evimin direği, beni neden bırakıyorsun” diye seslendiğini belirten dede Adil Elidar, “Baba namazı kılıyor, Fatiha’yı tam okuyamıyor, deprem oluyor. Ondan sonra Ömer kaç, deprem oldu diyor. Elini kapıya atıyor, kapı sıkışmış. O esnada beton babasının omuzuna değiyor. Bunu kapıdan dışarı atıyor, oğlanın eli kayıyor. Oğlan içeride kalıyor. 'Evimin direği, beni neden bırakıyorsun' diyor. Durum bu” diyerek o acı anı gözler önüne serdi.

Yorumlar (0)