Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu yeniden kuruluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanan genelgeye göre bakanlıklar ve kurumlar bünyesinde “Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu” kurulacak. 

GÜNDEM 03.12.2021, 10:22 03.12.2021, 16:18
Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu yeniden kuruluyor

“Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu” oluşturulması yönünde karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlandı. 2013 senesinde yayınlanan Genelge’de yayınlanan aynı karar doğrultusunda 8 sene önce de bakanlıklar ve kurumlar bünyesinde böyle bir kurul oluşturulmuştu. Gece saatlerinde yayınlanan Resmi Gazete Genelgesi’ne göre belirtilen kurumlarda yeniden birer kurul oluşturulacak. 



Konfederasyonların temsilcileri de kurulda yer alacak 

Resmi Gazete’de yayınlana Genelge’ye göre 19 Temmuz 2013 tarihinde 28712 sayısıyla yayınlanan Resmi Gazete’nin 2013/8 sayılı Genelgesi’nde belirtilen “Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu” kurulacak. Bu kurulda Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü, engellilik alanında faaliyet gösteren ulusal ve en geniş temsil gücünü elinde bulunduran 2 konfederasyonunun üst düzey birer temsilcileri yer alacak. 



Kurulda ayrıca Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan, Yükseköğretim Kurulu’ndan, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nda, Yüksek Seçim Kurulu’ndan, Strateji ve Bütçe Başkanlığı’ndan, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan, Ticaret Bakanlığı’ndan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan, Sağlık Bakanlığı’ndan, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan, İçişleri Bakanlığı’ndan, Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan, Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan, Adalet Bakanlığı’ndan karar vermeye yetkili üst düzey birer temsilci bulunacak. 

İlgili kurul, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı’nın veya ilgili bakan yardımcısının başkanlığında kurulacak. 

Yorumlar (1)
Ali 2 yıl önce
neyksevindmurulacakengelihaklarımı