Engelli genci de kandırıp dağa kaçırmışlar

Evlatlarının PKK terör örgüt üyeleri tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlayan evlat nöbeti eylemine, bir aile daha iştirak etti.

GÜNDEM 15.03.2021, 18:49 16.03.2021, 12:03
Engelli genci de kandırıp dağa kaçırmışlar

Evlatlarının PKK terör örgütü üyeleri tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019 tarihinden itibaren farklı şehirlerden Diyarbakır'a gelerek HDP İl Başkanlığı önünde başlatılan evlat nöbeti eylemine katılım, her geçen gün devam ediyor.

Eylemin 559. gününde 217. aile, HDP il binası önüne gelerek evlat nöbetine başladı.

Yüzde 30 engelli bireyi dağa götürmüşler

Batman'dan Diyarbakır'a gelen anne Besra Sayar, yüzde 30 engelli raporu bulunan oğlu Remzi'nin, İstanbul’dan 2019 senesinde terör örgütü yandaşları tarafından kandırılarak dağa götürüldüğünü dile getirdi.

"Kurban olayım evine dön"

Gözyaşları içinde evladına teslim olması çağrı yapan Sayar, oğlunu PKK ve HDP'den istediğini ifade ederek, "Evladım geline kadar ben burayı terk etmeyeceğim. Ben de bu anneler gibi acılıyım. Çektiğim acıyı hiç kimse çekmiyor. Bu benim gönlümün acısı. Gözüme uyku girmiyor. Remzi, kurban olayım evine dön. Baban hasta, evine dön." dedi.

Besra Sayar, açıklamalarının sonrasında evladının fotoğrafını alıp, diğer acılı ailelerle beraber çadırda evlat nöbetine başladı.

Yorumlar (0)