Enes Kara'nın intihar videosuna erişim engeli

Ailesinden ve kaldığı cemaat yurdunda baskı gördüğünü ifade eden ve ardından intihar eden Enes Kara'nın söz konusu intihardan önce çektiği videosunun paylaşılmasına, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın talebi sonrası erişim engeli getirildi.

GÜNDEM 14.01.2022, 08:11 15.01.2022, 14:12
Enes Kara'nın intihar videosuna erişim engeli

Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği, Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara'nın intihar etmeden önce çektiği videoya ilişkin görüntü ve paylaşımlara erişim engeli getirdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından gelen açıklamada, Kara'nın bu videosunun sosyal medya ortamlarında paylaşılması sonrası, gençlerin ve çocukların ruh sağlığının korunması için yasal girişimde bulunulduğu aktarıldı.

Videoya erişim engeli
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yasal mevzuat gereğince çocukların ruh sağlığını etkileyebilecek, intihara ve şiddete yönlendirebilecek, bu eylemi özendirebilecek videoyu içeren söz konusu paylaşımlara erişimin engellenmesi ve paylaşımların yayından kaldırılması Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinden talep edilmiştir. Söz konusu talep, mahkemece kabul edilmiştir.

Bu tarz içeriklerin, çocukların erişimine açık sosyal ortamlarda paylaşılması, çocukların psikolojik gelişimine hasar vermektedir. Çocuklarımızı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak, tehlikeli içerikten koruma sorumluluğumuzu yerine getirme konusunda kararlıyız. Bu konuda, bütün kamuoyunu da hassas davranmaya çağırıyoruz.”

Enes Kara’nın ölümü!

Elazığ’da Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. Sınıfta eğitim gören üniversite öğrencisi Kara, bir binanın 7’nci katından atlayarak intihar etmişti.

20 yaşındaki Enes Kara, intihardan önce çekmiş olduğu videoda, ailesinden ve kaldığı cemaat yurdundan baskı gördüğünü ve yaşama sevincinin artık kalmadığını aktarmıştı. 

Yorumlar (0)