Enerji krizi yaşayan Avrupalılar, kışı Türkiye’de geçirmeye hazırlanıyor

Rusya’nın misilleme yaptırımları sonrası ağır bir enerji krizine giren Avrupa devletleri, çözüm arayışına devam ediyor. Avrupalılar ise kışı Türkiye’de geçirmek için şimdiden kiralık ev ve otel bakmaya başladı. 

GÜNDEM 09.09.2022, 09:29
Enerji krizi yaşayan Avrupalılar, kışı Türkiye’de geçirmeye hazırlanıyor

24 Şubat’ta başlayan Ukrayna savaşı sonrası Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği ülkeleri, Rusya’ya karşı ağır yaptırımları tek tek hayata geçirdi. Peş peşe gelen ambargolar sonrası Rusya’dan da karşı hamle geldi. Önce doğalgaz ödemelerinde rubleyi zorunlu hale getiren Rusya, ardından Avrupa devletlerine vanaları kapattı. Almanya, Fransa ve İtalya gibi birçok ülkede kış endişesi başlarken, Avrupalılar da bu dönemi Türkiye’de geçirmek için otel ve kiralık evlere şimdiden yoğun ilgi gösteriyor. 

“Ülkemiz bu kışı çok karlı geçirecek”

Türkiye’nin kış aylarında da turist çekmeye devam edeceğini belirten Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ferhan Ademhan, “Bildiğiniz gibi Ukrayna’da hepimizi üzen bir savaş ortamı var. Rusya da bu süreçte karşı hamle olarak Avrupa ülkelerine gaz akışını durdurdu. Avrupa’daki gaz maliyetleri sebebiyle insanlar kışı Türkiye’de geçirmek istiyorlar. Şimdiden ilgi yoğun diyebiliriz. Rezervasyonlar çoktan başladı. İngilizlerin de büyük ilgi gösterdiğini görüyoruz. Bu kış aylarında birçok Avrupalı turisti ağırlayacağız. Ülkemiz bu kışı çok karlı geçirecek” şeklinde konuştu.

“Türkiye, kış mevsimindeki krizi fırsata çevirecek”

Özellikle 5 yıldızlı otellerin kış için gerekli hazırlıklara şimdiden başladığını dile getiren Ademhan, “Ben buradan tüm işletmecilerimize seslenmek istiyorum, bu kış aylarında otellerinizi kapatmayın, rezervasyonlarınızı kapatmayın. Kış sezonunda 3 yıldızlı otellerimizde, 5 yıldızlı otellerimizde kalacak birçok Avrupalı turist olacak. İngilizler kiralık ev bakıyorlar. Otel rezervasyonlarına şimdiden başladılar. İnsanlar oradaki gaz maliyetini ödemek yerine burada hem daha konforlu olmak hem de tatil yapmak istiyorlar. Türkiye kış mevsimindeki krizi fırsata çevirecek. Bu da hepimizin adına büyük bir mutluluk” ifadelerini kullandı. 

“Pandemi dönemi hepimiz için oldukça sıkıntılıydı”

Pandemi döneminde turizm sektörünün büyük sıkıntılarla boğuştuğunu dile getiren Ademhan, “Pandemi dönemi hepimiz için oldukça sıkıntılıydı. Son 1 senede toparlanma sürecine girdik. 2022 yılını çok başarılı ve mutlu bir şekilde kapatacağız. Pandemi dönemindeki kayıplarımızı telafi ede ede yolumuza devam ediyoruz. Ancak elbette turizm maliyetleri de çok yükseldi. Ülkemiz turizm konusunda maalesef hak ettiği yerde değil. Turizm Geliştirme Ajansı’nın kurulmasıyla birlikte ülkemizdeki bakış açısı ve dünyadaki konumumuz değişti, inşallah olumlu anlamda değişmeye de devam edecek. Bakanlarımız ve bakan yardımcılarımızla birlikte inşallah Türk turizmini tanıtma konusunda çok daha güzel adımlar atılacaktır” şeklinde konuştu. 

“Türk turizminde 2023 yılı şahlanma yılı olacak”

“Bacasız sanayiyi daha da geliştirmek zorundayız” diyerek sözlerine devam eden Ademhan, “Sahillerimizin ve otellerimizin yanı sıra kültür turizmi için de emek harcamak gerekiyor. Adıyaman gibi, Konya gibi, Kayseri gibi, Sivas gibi çok önemli değerlerimiz var. Bu bölgelerimizi de dünyaya güzel bir şekilde tanıtıp ülkemizi cazibe noktası haline getirebiliriz. İnşallah Türk turizminde 2023 yılı şahlanma yılı olacak. Bunu ümit ediyoruz” dedi. 

Yorumlar (0)