Enerji Bakanı’ndan sanayiye elektrik kısıtlaması açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sanayi tesislerine uygulanan elektrik kısıtlamasının 29 Ocak (bugün) itibarıyla sona ereceğini duyurmuştu. Kısıtlama yeni günle birlikte sona erdi.

GÜNDEM 28.01.2022, 20:46 29.01.2022, 01:21
Enerji Bakanı’ndan sanayiye elektrik kısıtlaması açıklaması

Türkiye’de İran’ın arıza sebebiyle 10 gün süreyle doğal gaz akışını kesmesiyle sanayi üretimine enerji kısıtlamasına gidilmişti.

Kısıtlama üretimde aksaklıklara sebep olacağından sektörde çeşitli problemlere sebep oldu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bu konuda yeni bir açıklama gerçekleştirerek kısıtlamalar için alınan son kararları kamuoyuyla paylaştı.

Elektrik kısıtlaması sona erdi

Fatih Dönmez, sanayi tesislerine uygulanan elektrik kısıtlamasının 29 Ocak yani yarın itibarıyla biteceğini kaydetmişti. Kısıtlama yeni güne girişle birlikte sona erdi.

Doğal gaz kısıtlaması %20’ye inecek

Twitter üzerinden yapmış olduğu açıklamada, sanayi tesislerine doğal gazda uygulanmış olan kısıntının 31 Ocak'tan itibaren yüzde 40’tan %20’ye indirileceğini ifade eden Dönmez, “Sanayicilerimize bu dönemde göstermiş oldukları iş birliği ve anlayıştan ötürü teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

Test amaçlı gaz arzı başladı

Konuya dair bir açıklama da BOTAŞ’tan geldi.

BOTAŞ, İran’dan Türkiye’ye gaz arzının test maksadıyla sınırlı miktarda başladığını kaydetti.

Twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşımda BOTAŞ, kurumun sanayi tüketicilerine uyguladığı %40 kısıntının 31 Ocak saat 08.00 itibarıyla %20’ye düşürüldüğünü ifade etti.

İran’dan Türkiye’ye gaz arzı Gürbulak giriş noktasında yaşanan teknik arıza sebebiyle 20 Ocak itibarıyla 10 gün süreliğine durdurulmuştu.

Yorumlar (0)