Enerji Bakanı Dönmez'den kritik doğalgaz açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez bugün 14. EIF Dünya Enerji Kongresi’ne video konferans yoluyla katılım sağlayarak bu sene kış ayında rekor seviyeye yükselmesi beklenen doğalgaz talebinin karşılanabilmesi yönünde çalışmalar yürüttüklerini ve vatandaşlara maliyet artışlarını en az şekilde yansıtmaya çalışacaklarını söyledi

GÜNDEM 13.10.2021, 12:16 13.10.2021, 12:20
Enerji Bakanı Dönmez'den kritik doğalgaz açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 14. EIF Dünya Enerji Kongresi’ne video konferans yöntemiyle katılarak önemli açıklamalar yaptı. Bakan Dönmez, “Havaların soğumasıyla kış aylarında artması öngörülen gaz talebinin karşılanabilmesi için ek kaynak arayışlarımız devam ediyor. Bizim ülke olarak uzun vadeli doğal gaz anlaşmalarımızın bulunması elimizi çok rahat rahatlatıyor”  şeklinde konuştu.

 Olanaklar seferber edildi

Dönmez açıklamalarında şunları söyledi: “Şu anda piyasadaki enerji fiyatlarının tüm küresel ekonomileri tepetaklak ettiği sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Biz de yaptığımız çalışmalarla yaşanacak maliyet artışlarının halkımıza en az seviyede yansıması için tüm olanaklarımızı seferber ediyoruz. Üreticilerimizi, esnafımızı ve özellikle de hane halkımızı bu artışlardan korumak için tüm imkanlarımızı kullanacağız”

Yorumlar (0)