Emre Uslu'ya kötü haber!

Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400 Füze Savunma Sistemi bugün Ankara'daki Mürted Hava Üssü'ne gelmeye başladı. "Gelemez" diyenlerden ses yok!

GÜNDEM 12.07.2019, 16:26

Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi bugün Ankara'daki Mürted Hava Üssü'ne (Eski adı Akıncılar Hava Üssü) geldi.

S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi'nin Rusya'dan uçaklarla getirilen parçalarının 15 Temmuz öncesi ismi Akıncılar Üssü olan ancak büyük ihanetin merkezi konumunda olması nedeniyle ismi değiştirilip Mürted Hava Üssü yapılan üsse indirilmesi ise anlamlı bir mesaj oldu. Mürted "dinden dönme" anlamına geliyor.

Türkiye'den en üst seviyede üstelik çok kez "S-400 bitmiş bir anlaşmadır" açıklaması yapılsada, kimileri aylar boyunca Türkiye'nin S-400 savunma sisteminden vazgeçeceği hatta vazgeçmek zorunda olduğu yönünde kampanya yürüttü. Kampanyayı daha ileri taşıyanlar ise S-400'lerin gelmesi durumunda neler yapacaklarına ilişkin ağır iddialarda bulundular.

Kampanyanın başını çeken ise FETÖ (Fetullahçı Terör Örgütü) oldu. Türkiye'nin Atlantik kampından ayrılmasını istemeyen FETÖ'cüler, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) taleplerini sık sık dillendirdiler.

Emre Uslu'nun işi zor!

Türkiye'nin uzunluğu 8 metre, genişliği ise 50 santimetre olan S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi'ne ait füzeleri alamayacağına yönelik kampanya yürüten FETÖ'cülerin başında ise örgütün Amerika'daki firari ismi Emre Uslu vardı. Emre Uslu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Bir kenara not alın; RTE S-400 falan alamaz Sıkar biraz eğer S-400'leri alsın bende üzerine oturup fantezi yapmazsam en adi şerefsizim" ifadelerini kullanmıştı.

FETÖ'cülerin dışında, S-400 karşıtı kampanyanın başının çeken isimler ise şunlardı:

Nevşin Mengü duştan çıkamadı

İsmini vermediği uzmanların yorumlarına dayanarak Türkiye'nin Rusya'dan S-400 almaması gerektiğini savunan Nevşin Mengü, teslimatın başlamasını görmezden geldi.

Nevşin Mengü, duştan çıktıktan sonra sosyal medya hesabından görüntülü olarak S-400 meselesini yorumlamış, ismini vermediği sözde uzmanların görüşlerini aktararak Türkiye'nin S-400 almaması gerektiğini anlatmıştı.

Nevşin Mengü, "Türkiye'nin S-400 alabilmesi için tüm NATO'yu karşısına alması akıllı bir iş mi? S-400 savunma sistemiyle ilgili tüm konuştuğum uzmanlar diyorlar ki; 'Aslında Türkiye'nin aldığı bu S-400 sistemi, öyle çok da kapsamlı, Türkiye'nin sınırlarını koruyacak bir sistem değil. Aksine bu çok sınırlı bir yeri koruyabilir. Dolayısıyla Türkiye'nin çok verimli kullanabileceği sistem değil.' " ifadelerini kullanmıştı.

Mine Kırıkkanat

Mine Kırıkkanat ise sosyal medya hesabından "S-400'ler alınamaz dediğimde ayağa kalkanlar, oturun yerinize, sıfır!" paylaşımında bulunmuştu.

Ümit Özdağ

Prof. Dr. Ümit Özdağ ise Twitter'dan yaptığı paylaşımda "AKP Rahip Bronson'dan sonra ABD önünde tekrar diz çöktü. S-400'ler alıştıra alıştıra önce erteleniyor sonra vazgeçilecek" demişti.

Aslı Aydıntaşbaş

Aslı Aydıntaşbaş da "S-400 steslimatı süresiz ertelendi" diyerek S-400 alımını ti'ye almıştı.

Can Ataklı

Can Ataklı ise "Trump geliyormuş. Demek S-400'lerden vazgeçiyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)