Emrah Serbes, 1.4 milyon lira tazminat ödeyecek!

İzmir-Aydın otoyolunda önündeki araca çarparak üç kişinin ölümüne yol açan Emrah Serbes'in, 1.4 milyon lira tazminat ödemesine yönelik karar verildi. 

GÜNDEM 18.09.2020, 15:15
Emrah Serbes, 1.4 milyon lira tazminat ödeyecek!

Kaza, 22 Eylül 2017 tarihinde İzmir-Aydın otoyolunda meydana gelmişti. Emrah Serbes, önündeki araca çarparak üç kişinin ölümüne yol açmıştı. 

Alınan karara göre, Emrah Serbes, Ahmet Mert Özçelik'e babası ile annesinin vefatı için 550 biner TL, kardeşinin ölümü için de 300 bin TL manevi tazminat ödeyecek. Böylece 1 milyon 400 bin TL'lik manevi tazminat ödemiş olacak. 

Söz konusu manevi tazminat, kazanın gerçekleştiği gün itibarıyla işleyecek olan yasal faiziyle beraber ödenecek. 

Ne olmuştu?

Kaza, 22 Eylül 2017 tarihinde İzmir-Aydın otoyolunda gerçekleşmişti.

Emrah Serbes'in kontrolündeki araç, Torbalı kavşağı yakınlarında Ayhan Özçelik denetimindeki araca arkadan çarpmıştı.

Ayhan Özçelik ile kızı Zeynep Çelik, kaza yerinde hayatını kaybetmiş, anne Nilgün Özçelik ise tedavi altına alındığı hastanede 12 gün sonra vefat etmişti. 

Söz konusu kazanın ardından Kenan Doğru, aracı kendisinin kullandığını ileri sürmüş ve tutuklanmıştı. 

Bunun üzerine ailenin avukatı, araç sürücüsünün tespit edilmesi amacıyla emniyet kemeri izleri ile güvenlik kamerası görüntülerine bakılmasını talep etmişti. Emrah Serbes, söz konusu talep üzerine aracı kendisinin kullandığını söyleyerek, 28 Eylül günü polis ekiplerine teslim olmuş ve tutuklanmıştı. 

Emrah Serbes'e mahkeme tarafından 13 yıl 4 ay hapis cezası verilmişti. Aracı kendisinin kullandığını ileri süren Kenan Doğru'ya ise 1 yıl hapis cezası verilmişti. 

Söz konusu tarafların cezalara olan itirazı kabul edilmemiş, hukuka uygun kararlar verildiğine hükmedilmişti. Yargıtay 12'nci Ceza Dairesi tarafından cezalar onanmıştı. 

Ahmet Mert Özçelik, kazada ailesini kaybettiği için Emrah Serbes'e manevi tazminat davası açmış, 4.5 milyon TL istemişti. 

Emrah Serbes, açık cezaevine geçmesinin ardından yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri sebebiyle tahliye edilmişti.

Yorumlar (0)