Emniyet’ten okey baskını: 49 kişiye 169 bin lira ceza kesildi

İstanbul Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kurallara uymadığı tespit edilen bir kıraathaneye baskın düzenledi.

GÜNDEM 16.03.2021, 09:27 16.03.2021, 15:03
Emniyet’ten okey baskını: 49 kişiye 169 bin lira ceza kesildi

Kâğıthane İlçesinde maske takmadan sosyal mesafe kurallarını hiçe sayarak okey oynadığı görülen bir kıraathanedeki 49 kişiye toplamda 169 bin 981 lira idari para cezası uygulandı.

Kâğıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, salgın döneminde kendilerine gelen ihbarlar doğrultusunda denetimlerini sıklaştırıyor. Özellikle bazı mekânların alınan tedbir ve yasakları yok sayarak eski usul işlemeye devam ettiğinin tespiti üzerine ise emniyet güçleri, yasalar çerçevesinde belirlenen miktarlarda para cezaları uygulayarak kural tanımayanlara karşı caydırıcı olmaya çalışıyor.

Salgın yokmuş gibi okey oynadılar

Neredeyse her gün bir baskın haberinin geldiği ülke genelinde bu kez adres İstanbul’un Kâğıthane İlçesinde hiçbir tedbir almadan okey oynatan bir kıraathaneydi.

Çağlayan’da bulunan bir kıraathanede kurallara uyulmadan okey oynatıldığı bilgisine ulaşan Kâğıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Kıraathaneye düzenlenen baskında içeride okey oynayanların maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymadıkları görüldü. 

Salgınla mücadele kapsamında alınan kuralları ihlal eden okeycilere 49 kişiye 169 bin 981 lira para cezası verildi.

İşletmeci gözaltına alındı

Yasaklara uymadan kıraathanesini işletmeye devam ettiği tespit edilen H.S. gözaltına alındı. Emniyete götürülen H.S. için hakkında adli işlem uygulandı. 

Öte yandan H.S’nin yasakları hiçe sayarak işlettiği kıraathane ise Kâğıthane Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince mühürlenerek faaliyetleri durduruldu. 

Yorumlar (0)