Emniyet’ten, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili hashtag için açıklama

Emniyet Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili sosyal medya platformu Twitter’da oluşturulan etikete manipülatif nitelikte paylaşımlarda bulunduğu tespit edilen 30 kişi ile ilgili yasal işlem başlatıldığını açıkladı.

GÜNDEM 03.11.2021, 15:35
Emniyet’ten, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili hashtag için açıklama

Sosyal medyada Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili manipülatif paylaşımlar yapan 30 sosyal medya kullanıcısı ile ilgili yasal işlem başlatıldı.

30 kişi hakkında yasal işlem

Konuya ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan açıklamada, internet ortamında Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın devriye faaliyetleri gerçekleştirdiği anımsatıldı. 

Açıklamada şu sözlere yer verildi:

"Gerçekleştirilen sanal devriye çalışmalarında, sosyal medya platformu Twitter üzerinden Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan kastedilerek #ölmüş şeklinde bir etiket başlatıldığına rastlanılmıştır. Söz konusu konu etiket altında Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'a  yönelik saygınlık ve onuru rencide edici, tezvirat ve hakaret içeriklerinin haricinde manipülatif ve dezenformasyon niteliğinde paylaşımlar yaptığı değerlendirilen 30 kişi tespit edilmiş, haklarında yasal işlemler başlatılmıştır. Mesnetsiz, yalan ve dezenformasyon içeren paylaşımlar ile ilgili gerekli çalışmalar gerçekleştirilerek adli mercilere gönderilmektedir.

Yorumlar (0)