Emniyet'ten Meral Akşener'e tepki!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in polislerle ilgili konuşmasına Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tepki gösterdi. Akşener'in konuşması hakkında, "Teessüfle karşılıyoruz." ifadesi kullanıldı.

GÜNDEM 01.04.2022, 19:44 02.04.2022, 01:15 Hakan Öksüz
Emniyet'ten Meral Akşener'e tepki!

Partisinin grup toplantısında polislerin çalışma şartlarının kötülüğüne değinen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, hükümeti yerden yere vurdu. Eski dönemlerde rütbeli bir polis memurunun 4 yılda yetiştiğini ancak günümüzde bu sürenin 6 aya indiğini kaydeden Akşener, "Hızlandırılmış eğitim programlarıyla donanımsız kadrolar yetişiyor." dedi. 

Akşener: "Şartlar ağır, polis intiharları arttı"

Mesleğe aidiyet duygusu gelişmemiş polislerin, Emniyet Teşkilatı'na zarar verdiğini kaydeden Akşener, "Polislerin çalışma şartları ağır. Halen daha 12/24 ve 12/36 mesai sistemine göre çalışıyorlar. 8/24 sisteminden eser yok. Bu ağır çalışma koşullarında polislerin intihar ettiği vakalar arttı. Ciddi siyasi baskılar da görüyorlar.  Polisler için adil bir çalışma düzeni oluşturulmalı." ifadelerini kullandı.

EGM: "Ben söyledim oldu mantığıyla..."

Emniyet Genel Müdürlüğü, Akşener'in bu konuşmasına yanıt verdi. İYİ Parti Genel Başkanı'nın sözlerini "teessüfle" karşıladıklarını bildiren EGM, "Ben söyledim oldu" mantığıyla konuşmanın, devlet terbiyesi görmüş bir kişiye yakışmadığı ifade edildi. 34 bin 636 personelin, FETÖ operasyonları sonucunda meslekten ihraç edildiği hatırlatıldı. Bu dönemde personle sayısının 230 binin altına düştüğü, eksikleri gidermek için de personel alımı yapıldığı kaydedildi.

"Aziz milletimizin takdirine havale ediyoruz" 

Açıklamada, 12/24 mesai sisteminin sosyal hayat  ve moral üzerinde olumsuz etkileri bulunduğunun tespit edildiği, 8/24 veya 12/36 çalışma sistemine geçilmesi gerektiği bildirildi. Daha önce İçişleri Bakanlığı da yapan Meral Akşener'in, terörle mücadelede şehit düşen personeller için arayıp başsağlığı dilemediğini belirten EGM, Akşener'in söylemleri hakkında "Aziz milletimizin takdirine havale ediyoruz." ifadelerini kullandı.


 

Yorumlar (0)