'Emniyet müdür yardımcısı, polisi dövdü' iddiası

EGM (Emniyet Genel Müdürlüğü) tarafından, bazı sosyal medya mecraları ve basın yayın organlarında yer bulan, ‘Ankara'da bir emniyet müdür yardımcısı ile bir polis memuru arasında geçen olay’a ilişkin yazılı bir açıklama yayımlandı.

GÜNDEM 12.10.2021, 20:45 13.10.2021, 15:19
'Emniyet müdür yardımcısı, polisi dövdü' iddiası

Bazı sosyal medya platformları ve basın yayın organlarında yer alan iddialara ilişkin açıklama geldi. 

"Soruşturma başlatılmıştır"

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bahse konu olay hakkında gerçekleştirilen yazılı açıklamada, şu ifadeler yer verildi:

“12 Ekim 2021'de bazı sosyal medya mecraları ve basın yayın organlarında yer alan ‘Başkent Ankara'da bir emniyet müdür yardımcısı ile bir polis memuru arasında geçen olay’a ilişkin açıklama yapılması gereği duyulmuştur. 

Söz konusu olayın, 26 Kasım 2020'de Ankara’ya bağlı Kahramankazan ilçesinde yaşandığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen araştırma neticesinde, dosyanın işleme konulmamasına ilişkin karar verildiği, ayrıca konuya ilişkin olarak Kahramankazan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 19 Mart 2021 tarihinde KVYO (karar verilmesine yer olmadığına) kararı verildiği görülmüştür.

Bahse konu personelin, Kahramankazan Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapmış olduğu itiraz sonucunda ise başsavcılıkça 14 Eylül 2021'de 4483 sayılı kanun çerçevesinde Ankara Valiliği’nden soruşturma izni talep edilmiş olup, valiliğin 29 Eylül 2021 tarihinde EGM'ye intikal eden talebi doğrultusunda gerekli soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma sürmektedir.”

Yorumlar (0)