Emniyet Genel Müdürlüğünden "bekçi" tepkisi!

Bekçilerle ilgili basında çıkan haberlere tepki gösteren Emniyet Genel Müdürlüğü, bekçilerin ehliyet, liyakat ve eğitim düzeyleri hakkında açıklama yaptı.

GÜNDEM 31.01.2020, 10:21
Emniyet Genel Müdürlüğünden "bekçi" tepkisi!

EGM (Emniyet Genel Müdürlüğü), bazı basın yayın organlarında bekçilerin ehliyet, liyakat ve eğitim düzeyleri hakkında çıkan haberlere karşı açıklama yaptı.

EGM (Emniyet Genel Müdürlüğü), 772 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanun Teklifinin TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) İçişleri Komisyonunda kabul edilmesinin ardından bazı basın yayın organlarında bekçilerin ehliyet, liyakat ve eğitim düzeyleri hakkında çıkan olumsuz haberlere cevaben açıklama yayımladı.

Emniyet Genel Müdürlüğünün açıklamasında, çarşı ve mahalle bekçisi olarak görev yapacak kişilerin Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığında 3 ay üst düzey eğitim gördüğü, atandıkları bölgelerde de 2 aylık uygulamalı eğitimden geçtikleri ve görevleri süresince de belirli periyotlarla hizmet içi eğitime tabi tutulmaya devam edildiklerinin altı çizildi.

Ayrıca, EGM (Emniyet Genel Müdürlüğü) içerisinde halen 21 bin 292 çarşı ve mahalle bekçisinin görev yaptığı bilgisi paylaşılan açıklamada, 2016 senesinden bugüne kadar alımı yapılan 19 bin 706'sının lise, 3 bin 137'sinin yüksekokul, 3 bin 943'ünün lisans ve 29'unun da yüksek lisans mezunu olduğu vurgulandı.

Konuya ilişkin olarak EGM'den (Emniyet Genel Müdürlüğü) yapılan açıklamada, şu bilgiler verildi:

"772 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanun Teklifinin TBMM İçişleri Komisyonunda kabul edilmesinin ardından, bekçilerin ehliyet, liyakat ve eğitim düzeyleri hakkında bazı basın yayın organlarınca kamuoyuna yanlış bilgiler verilmektedir. Söz konusu yanlış bilgiler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur: Çarşı ve Mahalle Bekçisi olarak görev yapacak olanlar, Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademi Başkanlığınca 3 ay süreyle üst düzey eğitime tabi tutulur ve bu eğitimi başarıyla sonlandıranlar görev yapacakları illere gönderilirler. Gönderildikleri illerde de göreve başlamadan önce 2 ay süreyle uygulamalı eğitimden geçirilirler. Ayrıca göreve başladıktan sonra da belli periyotlarla hizmet içi eğitime tabi tutulmaya devam edilirler. Teşkilatımız bünyesinde halen 21 bin 292 Çarşı ve Mahalle Bekçisi görev yapmaktadır. Bunlardan 2016 yılından bugüne kadar alımı yapılan 19 bin 706’sının; 12 bin 1’i (yüzde 60,90) lise, 3 bin 137’si (yüzde 15,91) yüksekokul, 3 bin 943’ü (yüzde 20) lisans ve 29’u (yüzde 0,15) ise yüksek lisans mezunlarından oluşmaktadır."

Yorumlar (0)