Emniyet deprem provokasyonunda son rakamları paylaştı

Emniyet Genel Müdürlüğü, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremler ile ilgili sosyal medya üzerinden provakatif içeriğe sahip olan paylaşımlar yapan 1005 hesap yöneticisinin tespit edildiğini aktardı.

GÜNDEM 27.02.2023, 16:15
Emniyet deprem provokasyonunda son rakamları paylaştı

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmede, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca, yasaların verdiği yetki noktasında, suçlular ve suçla mücadele düşüncesiyle sanal devriye çalışmalarının 7/24 devam ettiğini ifade etti.

81 internet sitesi için kapama kararı

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın ilçesi Elbistan ve Pazarcık olan depremlerin ardından sosyal medya hesapları üzerinden, yaşananlara dair vatandaşlara panik ve korku oluşturmak üzere 1005 hesap yöneticisinin provakatif paylaşımlarda bulunduğunun belirlendiği aktarıldı.

Hesap yöneticileri içerisinde adına işlem sağlanan 575'inden 141'inin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, söz konusu kişilerden 27'sinin de götürüldükleri hakimlikler tarafından tutuklandığı ifade edildi.

Açıklamada, "oltalama" şeklinde dolandırıcılık sağlama üzere oluşturulan 81 internet sitesi için kapama kararı verildiği, resmi kurumların ismini taklit ederek ya da kullanarak kişilerden para isteyen 15 sosyal medya platformu hesabı ile ilgili gereken işlemlerin sağlandığı, "deprem yardımı" ifadesini kullanarak vatandaşlardan para isteyen 6 adet kripto varlık cüzdanı için de dondurulma kararı alındığı belirtildi.

Yorumlar (0)