Eminönü balıkçıları için yeni karar!

Eminönü’ndeki tarihi balıkçıların tahliye edilmesine ilişkin 3 nolu tarihi balıkçıya hükmedilen ihtiyati tedbir kararı kaldırıldı.

GÜNDEM 17.12.2019, 19:32
Eminönü balıkçıları için yeni karar!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), sözleşmeleri biten Eminönü tarihi balıkçılarının 1 Kasım 2019 tarihinde balıkçıların tekneleri boşaltmasını işyeri sahiplerine bildirmiş, kararın ardından da, İBB’ye karşı tahliye kararlarını durdurmak üzere talepte bulunulmuş ve söz konusu tarihi balıkçıların her bir tarafından münferit davalar açılmıştı.

Ne olmuştu?

Bölgedeki tarihi balıkçı esnafının talepleri doğrultusunda mahkeme, idarenin savunması alınana kadar yürütmenin durdurulmasına karar kılmıştı. Bölge İdare Mahkemesi, İBB’nin davaya gerekli belgeleri sunmasıyla yürütmenin durdurulması kararını kaldırmış, 1 nolu ve 3 nolu balıkçı teknelerinin açmış bulunduğu davaları reddetmişti.

3 nolu balıkçı teknesinin itirazı neticelendi

Davası reddedilen 3 nolu balıkçı teknesi, 9. Sulh Hukuk Mahkemesine yeniden dava açmış, mahkeme de tahliyenin durdurulmasına ilişkin ihtiyati tedbir kararı almıştı. Daha sonra da, 3 nolu balıkçı teknesinin açtığı davaya ve ihtiyati tedbir kararına İBB avukatları itiraz etmişti.

İBB, 3 nolu balıkçı teknesi kararına itiraz etti

9. Sulh Hukuk Mahkemesi, İBB’nin ihtiyati tedbir kararına itiraza ara celse duruşması açtı. Söz konusu açılan celsede davalı vekili Gülşen Akın, “Sunduğumuz bilgi ve belgeler neticesinde idarenin tasarruf hakkını kısıtlayacak şekilde ihtiyadi tedbir kararı verilemez. Öncelikle teminatsız tedbir kararının kaldırılmasına, yerinde görülmezse Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nun 395. maddesi uyarınca teminatla ihtiyati tedbir kararının kaldırılmasına karar verilmesini talep ediyoruz” ifadelerini sundu.

Yorumlar (0)