Emine Erdoğan dünyaya seslendi

Emine Erdoğan, "Hakkaniyete dayalı olan bir yük paylaşımı ile tedbirleri almak, iklim değişikliğinde payı olmamasına rağmen, neticelerinden en fazla etkilenen devletlerin gözetildiği adil bir sistem oluşturmak zorundayız. İşte bu sebeple ben de haykırıyorum... Dünya, beşten büyüktür." dedi.

GÜNDEM 30.03.2023, 21:24 31.03.2023, 11:38
Emine Erdoğan dünyaya seslendi

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, BM (Birleşmiş Milletler) tarafından organize edilen 'sıfır atık' konulu, eş sunucu 105 ülkenin olduğu üst düzey etkinlikte konuştu.

Sözlerine 6 Şubat tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli 11 kenti etkileyen depremlerde yaşamını yitirenleri anarak başlayan Emine Erdoğan, dünyanın dört bir köşesinden arama kurtarma faaliyetleri için gelen, yardımda bulunan, ülkemizin yanında olan herkese şahsi ve Türk vatandaşları adına teşekkür etti.



"Dünya, beşten büyüktür"

Şu ana değin Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda konuşma yapan ilk Türkiye Cumhurbaşkanı eşi olan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları ise şu şekilde:

"Türkiye olarak global hiçbir olaya kayıtsız kalmadığımız gibi çevre problemlerinde de çözümün bir parçası olma kararlılığımız devam ediyor.

Türkiye'de başlattığımız bu hareketin, dünya için model teşkil edecek düzeye gelmesinden ve Birleşmiş Milletler çatısı altında kuvvetli bir politikaya dönüşmüş olmasından bir sıfır atık gönüllüsü olarak büyük mutluluk ve gurur duyuyorum.

Hakkaniyete dayalı olan bir yük paylaşımı ile tedbirleri almak, iklim değişikliğinde payı olmamasına rağmen, neticelerinden en fazla etkilenen devletlerin gözetildiği adil bir sistem oluşturmak zorundayız. İşte bu sebeple ben de haykırıyorum... Dünya, beşten büyüktür."

Yorumlar (0)