Emekliliğini istemişti! FETÖ ile mücadelede görev almış

Gaziantep'teki bir camide Furkan Vakfı’na mensup bir grubun itikafa girmesi ve polis müdahalesiyle dağıtılmasının ardından emekliliğini isteyen Gaziantep Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek'in 15 Temmuz kahramanlarından olduğu ortaya çıktı.

GÜNDEM 06.05.2021, 17:59 07.05.2021, 11:40
Emekliliğini istemişti! FETÖ ile mücadelede görev almış

Gaziantep’te Furkan Vakfı’na mensup bir grubun camide itikafa girmesi sonucu çıkan olaylarda bekçinin eylemcilere biber gazlı müdahalesinden sorumlu tutulan Gaziantep Emniyet Müdürü

Cengiz Zeybek, olayların ardından emekliliğini istemişti. 

FETÖ ile mücadelede önemli görevler

17-25 Aralık Olayları sonrasında Polis Başmüfettişi olarak İstanbul'da görev yapan Zeybek, FETÖ üyesi emniyet müdürlerinin ihraç edilmesi ve tutuklanması sürecinde raporlar hazırlayarak delillerin elde edilmesini sağlamıştı. 

Zeybek'in çalışmaları sonucunda Ali Fuat Yılmazer, Ramazan Akyürek, Nazmi Ardıç, Kazım Aksoy, Yakup Saygılı, Yurt Atayün gibi FETÖ'nün emniyetteki önemli mensupları tutuklanmıştı.

MİT tırları olayında da görevdeydi

FETÖ'nün MİT tırları eylemi de Zeybek'in yerinde müdahalesi sonrası engellenmişti. 

Tırları durduran ve daha sonra FETÖ'ye üye olduğu ortaya çıkan Savcı Aziz Takçı'ya, “Vatana ihanetten yargılanacaksın” diye bağırıp özel harekat timlerine de “Tırların üzerindekiler inmezlerse indirin” emrini vermesiyle öne çıkmıştı.

15 Temmuz kahramanlarından

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde de Zeybek'in, darbecilere karşı büyük bir mücadele verdiği ortaya çıktı. 

15 Temmuz gecesi Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ile beraber önemli görevler icra ettiği bilgisine ulaşıldı.

İncirlik Üssü’nü bastı

Vali Demirtaş'ın talimatlarıyla şehirde önlemler alan eski Adana Emniyet Müdürü Zeybek, darbe girişiminde kullanılan uçakların havada ikmalini engellemek için İncirlik Üssü'nü bastı. 

Gaziantep insanını kazandı

Gaziantep’te görevine başladığı günden itibaren şehirde yaptığı başarılı terör ve uyuşturucu operasyonlarıyla gündeme gelen Zeybek, çevredeki vatandaşlarla kurduğu yakın iletişimle de biliniyor. 

Ekiplerin önemli ve büyük her operasyonunda, onlarla birlikte sahada olan Zeybek, vatandaşlara devletin sıcak yüzünü de göstermeye çalıştı. 

Olay sonrası Zeybek'in açıklaması

Zeybek, en son yaşanan olay sonrasındaki açıklamasında; gelen bilgilere göre itikaf bahanesiyle camilerden çıkılmayarak bazı oluşumların geçmişteki ‘Sivil itaatsizlik' ve ‘Alternatif Cuma' benzeri bir girişim içinde olunacağı bilgisi alınması ve Gaziantep İl Müftülüğünün talebi üzerine harekete geçildiğini söylemişti.

Zeybek açıklamasında emeklilik talebini de duyurmuştu:

“Bugüne kadarki devlet tecrübesi ve görev bilincim; haklı ancak provokatörlerin ekmeğine yağ süren bir personelin sorunlu müdahalesini, devletimizin ve Türk Polis Teşkilatı'nın yıpratılmaması adına yaklaşık 37 yıldır büyük bir şevk ve özveriyle görev yaptığım Emniyet Teşkilatı'ndan 04.05.2021 günü emekliliğimi istemiş bulunmaktayım."

Yorumlar (0)