Emekli Tuğgeneral anlattı: 5 kişi 15 dakikada koronaya yakalandık!

Emekli Tuğamiral Nadir Hakan Eraydın, kendisi gibi emekli olan 4 silah arkadaşı ile beraber bir tekstil atölyesine gitti. 15 dakika atölyede duran 5 kişi, kısa bir sürenin ardından hastalandı. Atölyede yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanan 5 silah arkadaşı iyileşti. 

GÜNDEM 21.04.2020, 14:12 21.04.2020, 14:54
Emekli Tuğgeneral anlattı: 5 kişi 15 dakikada koronaya yakalandık!

Emekli Tuğamiral Nadir Hakan Eraydın, 3 Mart 2020 tarihinde kendisi gibi emekli olan 4 silah arkadaşı ile beraber İstanbul'un Ümraniye ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesine gitti. 

Atölyede durdukları 15 dakikalık sürede yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandıklarını belirten Nadir Hakan Eraydın, hastalık sürecini anlattı. 

"15 dakika içinde çok kolay bir şekilde yakalandık"

Nadir Hakan Eraydın, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle hastaneye gitmeden iki gün önce spor salonunda 15 kilometre hızlı tempoda koşu yaptığını kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

"Ben hayatım boyunca sağlıklı beslenen, spor yapan ve hiç sigara içmemiş biriyim. 3 Mart'ta virüsü aldık ve 7 Mart'ta 41 derece ateş ile ilk belirtileri yaşadım. Büyük bir titreme ve üşüme ile uyandım. Eşime, kızlarıma hissettirmeden kendimi biraz geriye çektim ve onlarla özellikle nefes mesafesinde olmamaya dikkat ettim. Ateş düşürücülerle kendime geldim. Toplam 28 gün hastanede geçirdim. Tam 22 gün tedavi altında kaldım. Şunu söylemem gerekiyor, biz 5 arkadaş 15 dakika içinde çok kolay bir şekilde Ümraniye'deki bir tekstil atölyesinde koronavirüse yakalandık. 2 arkadaşımız evde hafif atlattılar. Ben dâhil 3 kişi ise hastanelik oldu. Bizler 57-58 yaşlarında sağlıklı yaşam biçimini benimsemiş emekli askerleriz."

"O süreçte halüsinasyonlar bile gördüm"

Hastalığı çok ağır atlattığını belirten Nadir Hakan Eraydın, "Kendimizi ve bağışıklık sistemimizi güçlü bilirdik ama bu illetin ne kadar kolay bulaşıcı olduğunu gördük. Bizim meydan okumamıza karşı bu virüsün neler yapabileceğini çok yakından gördük. Dolayısıyla bu konuda hakikaten yanıldığımızı söylemem lazım. Çok agresif bir virüs ile mücadele ettim. Beni en çok hırpalayan ise yüksek ateş oldu. O süreçte halüsinasyonlar bile gördüm." şeklinde konuştu. 

"15 kilometre koştuktan 2 gün sonra 41 derece ateş ile yattım"

Nadir Hakan Eraydın, 35 sene boyunca Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) görev yürüttüğünü kaydederek, "Bu virüs son derece bulaşıcı. Her şeyden önce kendimizi olabildiğince korumamız gerekiyor. Bulaştıktan sonra mücadele çok zor gerçekten. Ben hayatı boyunca spor yapan ve hiç sigara kullanmamış birisiyim. 15 kilometre koştuktan 2 gün sonra 41 derece ateş ile yattım. Ben yıllarca Türk Silahlı Kuvvetleri’nde ordu mensubu olarak görev yaptım. Sağlık ordumuzla ise yeni tanıştım. Siz hekim ve hemşirelerden, temizlik çalışanlarına, Sağlık Bakanı’na kadar tüm sağlık çalışanlarının bu işe kendinizi ne kadar vakfettiğinizi, yaşamsal olarak kendinizi adadığınızı çok yakından gördüm ve gurur duydum. Hepinize emekleriniz için teşekkür ediyorum." açıklamasını yaptı. 

Yorumlar (0)