Emekli maaşı kadar nafaka ödeyen adam isyan etti: "Maaşımdan 25 TL kaldı"

Adana'da emekli memur Abtullah Akçin, boşandığı eşine ve 2 çocuğuna 4 bin 672 TL’lik maaşından 4 bin 626 TL 77 kuruş nafaka veriyor. İlaç katılım payını da ödeyen Akçin’in maaşından 25 TL kalıyor. 55 yaşındaki Akçin, nafakanın yeniden düzenlenmesi için yardım bekliyor.

GÜNDEM 27.05.2022, 13:36
Emekli maaşı kadar nafaka ödeyen adam isyan etti: "Maaşımdan 25 TL kaldı"

Emekli memur Abtullah Akçin, 30 yıl önce Fadime Akçin ile evlendi. 2011 yılında boşanmaya karar veren çift, mahkemeye başvuru yaptı. Bunun üzerine mahkeme ise Fadime Akçin hakkında nafaka verilmesine hükmetti. Daha sonra ise çift, boşanmaktan vazgeçti. Fakat 2017 yılında tekrar boşanmaya karar veren çift, bu sefer resmen boşandı.

Emekli maaşının tamamı nafakaya gidiyor

Mahkeme, çift ayrıldıktan sonra Abtullah Akçin’in, eski eşi Fadime Akçin ve 2 çocukları için toplam 900 TL nafaka ödemesine hükmetti. Maaşından nafaka ödeyen Abtullah Akçin, 2019 yılında emekli oldu.

Akçin emekli olmasının ardından eşi ve çocuklarına ödemiş olduğu nafaka, emekli maaşından alınmaya başladı. Fakat nafaka, Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) sebebiyle devamlı olarak arttı. Öte yandan mahkeme, 2011’de verilen ve ödenmeyen tedbir nafakasının da geri dönük faiziyle beraber ödemesine hükmetti.

4 bin 672 liralık emekli maaş alan Abtullah Akçin, geçen ay 4 bin 626 lira 77 kuruş emekli maaşından nafaka ödedi. Fakat ilaç aldığı için katılım payı ücretini de ödeyen Akçin’in maaşından geriye yalnızca 25 TL para kaldı.

“Bu ay hiç para kalmadı”

Konuyla ilgili konuşan Abtullah Akçin, nafakasının yeniden düzenlenmesi için destek beklediğini belirterek, “İlk dönemlerde 300 TL ödüyordum. Bugün 4 bin TL’yi geçti. 2011 ve 2017 döneminde birikmiş nafakanın icrasını da ayrıca ödüyorum. Maaşımdan bu ay hiç para kalmadı. 4 nafaka ve 2 icra ödüyorum” sözlerini kullandı.

“Benim gibi çok mağdur var”

Özel okulda öğretmenlik yapan kızına da nafaka ödediğini belirten süren, “Normalde kızım SGK'lı olarak çalıştığı için nafakanın kesilmesi gerekiyordu ama o da olmadı. Mahkemeye vermemiz gerekiyor. Çok zorlanıyorum. Birçok mağdur var benim gibi. Devlet büyüklerinden destek bekliyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)