Elon Musk'tan, kendisine 'Elona' diyen Çeçenistan liderine cevap: 'Yalnızca sol elimi kullanacağım'

Ünlü milyarder Elon Musk, Ukrayna’ya desteklerini ileterek Rusya lideri Putin'e meydan okuyarak teke tek dövüşe davet etmişti. Fakat Putin'in müttefiki Çeçen lider Ramazon Kadirov’dan, Elon Musk’a ‘cinsiyetçi’ bir yanıt geldi. Musk’ı efemine olarak değerlendiren Kadirov, Musk’a 'Elona' ismini taktı. Musk'tan Kadirov'a cevap gecikmedi.

GÜNDEM 16.03.2022, 11:39 16.03.2022, 18:04
Elon Musk'tan, kendisine 'Elona' diyen Çeçenistan liderine cevap: 'Yalnızca sol elimi kullanacağım'

Elon Musk’ın, Putin’e meydan okuyarak teke tek dövüşe çağırmasının yankıları sürerken, Putin’in müttefiki Çeçen lider Kadirov’dan, Elon Musk’a cevap geldi.

“Putin için çok zayıfsın”

Çeçenistan lideri Kadirov, sosyal medya platformu Telegram üzerinden Elon Musk’a çağrı yaptı ve “Nazik Elona'dan olman gereken Elon'a geçmek için kaslarını pompalaman lazım. Eğitim yoksa Putin için çok zayıf bir rakipsin. Sportmence olmaz bu”  ifadelerini kullandı.

Musk’ı Çeçenistan’a davet etti 

Ayrıca Çeçen lider, “Dövüş ve ateşli silahlar eğitimi alması” için Elon Musk’ı Çeçenistan’a davet etti. Kadirov, Musk için olması gereken çözümün, 2015 yılında ABD özel kuvvetlerini “hiçbir şey yokmuş gibi mağlup ettiğini" iddia ettiği "Rus Özel Kuvvetler Üniversitesi"nde eğitim almak veya hem zihinsel hem de fiziksel olarak sertleşebileceği Akhmat Dövüş Kulübü'ne katılmak olduğunu dile getirdi.

Kadirov, buradaki üçüncü seçeneğin; sosyal medya yönetimi ile ilgili ABD "kara halkla ilişkiler" ve Grozni Çeçen Devlet Televizyon ve Radyo Yayın Şirketi'nden bilgi edinmek olduğunu dile getirdi.

Kadirov, "Çeçenistan’dan Elona’dan çok farklı biri olarak döneceksin, yani Elon'a” şeklinde sözlerini tamamladı.

Musk, ismini ‘Elona Musk’ yaptı

Kadirov’un mesajının ardından Elon Musk, Twitter'daki kullanıcı ismini "Elona Musk" şeklinde değiştirdi. 2018'de The Boring Company’nin ürettiği alev makinesini ateşlerken çekmiş olduğu fotoğrafını ve bir nehirde Putin'in bir ayıya bindiği fotoğrafını paylaştı.

Musk, Kadirov’a şu sözlerle cevap verdi:

"Teklifin için teşekkür ederim, fakat bu eğitim bana çok avantaj sağlar. Putin eğer dövüşmekten korkuyorsa, yalnızca sol elimi kullanacağım ve ben solak değilim” 

Putin’in Judo sporunda siyah kuşağı bulunuyor

Putin'in bu meydan okumayı kabul etmesi, Musk’ı zor durumlara düşürebilir. Çünkü Putin'in, judoda siyah kuşağı var ve sık sık judo karşılaşmalarında görüntülendi. Fakat Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal saldırısından sonra Uluslararası Judo Federasyonu'nun onursal başkanlığı Putin’in elinden alındı.

Elon Musk, Ukrayna’ya destek verdi

Elon Musk ise Rusya’nın Ukrayna'ya saldırmasının başlangıcından beri sesini yükseltmeye devam etti. SpaceX'in Starlink uydularını bu destek çerçevesinde Ukrayna'ya yolladı ve internet kesintisini önlemek için birçok yeni uydu fırlattı.

Diğer yandan 24 Şubat’ta, Rus kuvvetlerinin Ukrayna'ya girmesinden beri sivil hedeflere karşı saldırılar arttı. Sivil otobüsler, apartmanlar ve hastaneler vuruldu.

Yorumlar (1)
zaf 2 yıl önce
putinin judoda siyah kuşağının olması ne farkeder ki adam hangi dalda olursa olun siyah kuşağı vermeyenin başını yakar