Elon Musk'a şok haber! Twitter yatırımcıları dava açtı

Twitter yatırımcıları, Twitter'a ve 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını bir süre askıya alan Elon Musk'a dava açtı. Davada, Musk'ın birkaç açıdan California şirket yasalarını ihlal ettiği iddiası ortaya atıldı.

GÜNDEM 27.05.2022, 13:38 27.05.2022, 13:49
Elon Musk'a şok haber! Twitter yatırımcıları dava açtı

Elon Musk, yanlış beyanlar ile piyasa manipülasyonuyla Twitter'ın San Fransisco'daki merkezinde kaos yaratması sebebiyle "görevi kötüye kullanmakla" suçlandı. Musk, şirketi satın alabilmek için hisse başına 54,20 dolar para teklif etmişti. Fakat Musk'ın satın alma sürecini askıya alma kararından sonra, Twitter hisse fiyatları yaklaşık olarak yüzde 27 oranında değer kaybına uğradı. Davada ayrıca Elon Musk'ın Twitter'daki hissesi ile şirketin yönetim kurulu üyesi olmak isteğini açıklamayı bilerek geciktirerek finansal açıdan da fayda sağladığı belirtiliyor.

Elon Musk’a açılan davanın nedeni: Yanıltıcılık!

Ayrıca Twitter’da 95 milyondan fazla takipçisi bulunan Musk’ın yaptığı birkaç paylaşımının da "yanıltıcı" olduğu davadaki iddialar arısında yer alıyor. Bu iddiaların arasında Elon Musk'ın sahte hesapların sayıları ile ilgili şüphelerini dile getirdiği ve bu yüzden dolayı da satış anlaşmasını bir süre askıya aldığını duyurduğu tweet'i de var. Açılan davada, Musk’ın 13 Mayıs’ta paylaştığı tweet'i hakkında, "sahte hesaplardan haberinin olması nedeni ile Twitter hisseleri açısından piyasayı manipüle etmek çabasında olduğu" ifade edildi. Davada, Twitter yatırımcıları adına bulunan Avukat Frank Bottini, yaptığı açıklama ile davanın Elon Musk'ın fiyat için pazarlık etmek amacıyla şirketi kötülemeyi sürdürmesi sebebiyle açıldığını söyledi.

Musk, fiyatı düşürmeye mi yoksa geri çekilmeye mi çalışıyor?

Avukat Bottini, "San Francisco'da tarafımızın açtığı dava, Musk'ı kanunlara aykırı şekilde davranmadan sorumlu tutmayı hedefliyor" dedi. Birçok analist ise Musk'ın bu şekilde davranarak satın alma fiyatını aşağıya çekmeyi veya anlaşmadan geri çekilmeyi planladığını düşünüyor.

Musk: "Daha düşük bütçeye almak söz konusu değil!"

Musk, Twitter'da yer alan bot ve sahte hesapların sayısından çok endişe duyduğuna ilişkin paylaşımlar yaptı. Bunun dışında Musk, Twitter'ı satın almak için belirlenen 44 milyar dolarlık ücretten daha azını ödemek için uğraşacağını ima etti. Mayıs ayı başında teknoloji konferansında açıklama yapan Musk ise daha düşük bütçeli fiyat ile anlaşma yapmanın "asla söz konusu edilmeyeceğini" söyledi.

Twitter, işe alımları durdurdu!

Hem Elon Musk'ın avukatları hem de Tesla, konu ile ilgili yapılan yorum taleplerine daha cevap vermedi. Twitter da konuyla ilgili yorum yapmaktan çekindi. Ayrıca Twitter, bu ay başında gelir operasyonları ve tüketiciden sorumlu olan 2 üst düzey yöneticinin de şirketten ayrıldığını doğrular açıklama yaptı. Şirket "kritik roller" dışında işe alımları da durdurdu.

Yorumlar (0)