Elmalı davasında şok karar: Sanıklar beraat etti

Antalya’nın Elmalı ilçesinde iki kardeşin istismara uğradığı iddiasıyla yargılanan öz anneleri, üvey babası ile öz dayıları yargılandıkları davadan beraat etti. Olayın basına yansımasıyla Türkiye’nin gündemine oturan olayda, çocuklar yaşadıklarını resimlere dökerek anlatmıştı. Sanıkların beraat etmesinin ardından kamuoyu soruyor: Peki bu çocuklar ne yaşadı?

GÜNDEM 15.11.2021, 17:11
Elmalı davasında şok karar: Sanıklar beraat etti

Antalya’da bulunan ve Türkiye’nin gündemini uzunca bir süre meşgul eden Elmalı davası Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada çocukların tutuksuz olarak yargılanan annesi M.A., üvey babası R.A. ve dayısı S.C.G. hazır bulundu. Çocukların babası G.G. ve babaannesi G.S. de dernek temsilcileri ve farklı illerin baro avukatları ile duruşmaya geldi. Anne M.A, önceki ifadelerini tekrarladığını söyleyerek, gözyaşlarıyla kendisine iftira atıldığını söyledi.

Babaanne ve gelin atışması yaşandı

Çocukların babaannesi olan G.S'nin çocukların annesine yönelik olarak söylediği "İnşallah bir daha konuşamazsın." sözleri üzerine M.A, "Bunların hepsi senin suçun. Çocuklarımı hasta eden sensin. Bunlar hepsi senin yalan ve iftiraların" şeklinde kendini savundu. Diğer sanıklar S.C.G.  ve R.A. haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

Avukatlar birbirine girdi

Mağdur çocukların avukatı Yusuf Tuğbay ile sanık avukatı İbrahim Şimşek arasında sözlü tartışma yaşandı. Mahkeme başkanı, iyi tarafı da uyararak savunmaya müdahale etmemeleri ve tartışmamaları konusunda uyardı. 

Baba G.G, çocuklarının büyük travma yaşadıklarını, onlara kavuşacağı günü beklediğini söyleyerek, “Sanıklar cezalandırılmalı. Bunlar dışarıda olduğu her gün çocuklarımız tehlike altında olacak” şeklinde konuştu.

Çocukların babaannesi G.S. de, 6 yaşında olan torununun olayı bütün detayları anlattığını ve hiçbir şekilde anneyle görüşmek istemediklerini söyledi ayrıca sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmalarını istedi.

Mahkeme beraat kararı verdi

Durulmaya katılan müşteki ve baro avukatları da, çocukların istismara uğradığını iddia ederek, sanıklara ceza verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti verdiği kararda ‘eziyet’ ve ‘çocuğa yönelik cinsel istismar’ suçlarından yargılanan anne M.A, üvey baba R.A. ve S.C.G'nin beraatine hükmetti.

Bundan önce yapılan son duruşmada, istismara uğradığı iddia edilen 2 çocuk da devlet korumasına alınmıştı.

Yorumlar (0)