"Elimizdeki DEAŞ'lıları ülkelerine göndereceğiz"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yakalanan DEAŞ'lıların durumuna ilişkin, "Elimizde olanları ülkelerine göndereceğiz." dedi.

GÜNDEM 04.11.2019, 10:27 04.11.2019, 10:51
"Elimizdeki DEAŞ'lıları ülkelerine göndereceğiz"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yakalanan DEAŞ'lıların durumuna ilişkin açıklamada bulundu.

Bakan Soylu, "Biz elimizdeki DEAŞ'lıları ister vatandaşlıktan çıkarsınlar ister çıkarmasınlar kendi ülkelerine göndeririz." dedi. 

"Terörizm konusunda yeni bir içtihat ortaya koyuyorlar"

İntikal ettirdikten sonra DEAŞ'lıların ya cezaevlerine ya da geri gönderme merkezlerine gireceklerini belirten Soylu, "Biz de bunları dönem dönem ülkelerine iade ederiz. Şimdi de elimizde bulunanları elbette ki ülkelerine göndereceğiz. Ama dünya yeni bir metot belirledi. Belirledikleri metot da şu; biz bunları vatandaşlıktan çıkaralım. Özellikle dünkü açıklamamızdan sonra diyorlar ki; bunlar bulundukları yerlerde yargılansınlar yani bu da yeni bir uluslararası hukuk herhalde… 21. yüzyılda mülteci meselesinde maalesef hiç uymayan davranışlar ortaya koyan bu ülkeler şimdi terörizm konusunda da yeni bir içtihat ortaya koyuyorlar. Bu durumu kabul etmek mümkün değildir. Hiç üzülmesinler, biz elimizdeki DEAŞ’lıları ister vatandaşlıktan çıkarsınlar ister çıkarmasınlar kendi ülkelerine göndeririz." diye konuştu. 

Yorumlar (0)