Elif Çakal’ın ölümüne ilişkin yeni gelişme: Tek tek anlattılar

Sultangazi'de maden ocaklarında cansız bedeni bulunan 15 yaşındaki Elif Çakal'ın ölümü ile ilgili bir kişi tutuklandı. Video görüntülerinde Çakal'ı dövdüğü görülen arkadaşları ifadelerinde olayın nasıl yaşandığını anlattı. S.T.'nin ifadesinde Çakal'ı dövmelerini, "Kendine gelmesini istedim. Sevgilisi O.'yu konuşmaya başladı. Onun için öleceğini söyledi." iddiasıyla açıklamaya çalıştı.

GÜNDEM 01.07.2021, 19:24 02.07.2021, 16:23
Elif Çakal’ın ölümüne ilişkin yeni gelişme: Tek tek anlattılar

İstanbul Sultangazi'de Elif Çakal'ın şüpheli ölümünde S.T.'nin tutuklandığı öğrenildi. 

Sultangazi Cebeci Taş Ocakları bölgesinde uçurumda cansız bedeni bulunan Elif Çakal'in ölümü ile ilgili soruşturmada ortaya çıkan görüntüler sonrası yanındaki 2'si kadın 4 arkadaşı hakkında yeniden gözaltı kararı çıkarıldı.

S.T. (17) ve T.Y. (15) bugün yeniden gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

S.T. tutuklanırken T.Y. ise ev hapsi koşuluyla adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

U.B (21) ve G.K.'nin (22) yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Tutuklanan S.T. ve adli kontrol koşuluyla serbest bırakılan T.Y.'nin  ifadeleri ortaya çıktı.

"Fotoğraf çektirmek istedi"

Soruşturma çerçevesinde tutuklanan S.T. hakimlik sorgusunda, Elif Çakal'ın T.Y. ile kavga etmek istediğini dile getirdi.

S.T., "Olayın yaşandığı gün ben Elif'in bizim yanımıza gelmesini istemedim. Çünkü her geldiğinde alkol alıyordu. Psikolojik problemleri vardı. Ailesinin baskı uyguladığını söylüyordu. Benim ailem Elif'le görüşmemi istemiyordu. O benim en yakın arkadaşlarımdan biriydi." dedi. 

Elif'le daha evvel birçok defa kavga ettiğini belirten S.T., "Bir seferinde polisler de olaya müdahil olmuştu. Ormanlık bölgedeydik, birkaç bardak alkol aldım. Elif ise Cebeci köyüne gitmek ve fotoğraf çektirmek istedi. Arabadayken T.'nin telefonu Elif'in elindeydi. Arabadan inince de T.'nin telefonunu yere attı. Ben de kendisine kızdım." dedi. 

"Kendini aşağıya bıraktı"

S.T. "Elif bana ve T.'ye çok ağır küfürler etti. U. bizim videomuzu çekmeye başladı. Elif halini görsün ve kendine gelsin diye çekti. İlk olarak T.'ye saldırdı, ben araya girdim. Ardından Elif'e vurmaya başladım. Onu kendine getirmek istedim. Elif bana ve T.'ye ağır küfürler etti. U. telefonu ile bizim videomuzu çekmeye başladı. Bu videoyu Elif kendine gelsin, halini görsün diye çekmek istedi. Elif önce T.'ye saldırdı. Ben de aralarına girdim. Daha sonra ben Elif'e vurmaya başladım. Kendine gelmesini istedim. Sevgilisi O.'yu konuşmaya başladı. Onun için öleceğini söyledi." diye konuştu.

Elif'in bir anda kendini uçurumdan aşağı bıraktığını öne süren S.T., "Taşa tutunmayı başardı. Ben elimi uzattım fakat G. beni düşmeyeyim diye geri çekti. Yardım için bağırdı fakat aşağıya düştü. Suçlamaları asla kabul etmiyorum, serbest bırakılmamı talep ediyorum." dedi. 

"Alkol almak istedi"

Şüpheli T.Y. duruşmadaki savunmasında olayın yaşandığı gün S.T.'nin kendisini arayıp çağırdığını dile getirdi. T.Y. şöyle konuştu: 

"Elif'in bir süredir O. adında bir erkek arkadaşı vardı. Bu şahsı zaman zaman mahallede görüyordum fakat hiç tanışmamıştım. Uzun bir süre önce Instagram'dan takip istediği göndermişti. Ben de kabul etmiştim. Elif bu duruma çok kızdı. S., gezmek için U.B.'yi aradı. U'yu daha önce bir kez görmüş ve tanışmıştım fakat G.'yi tanımıyordum. G. bize ne içmek istediğimizi sordu. Elif ise alkol içmek istediğini belirtti. Ardından Cebeci köyüne gittik.

"Kavganın ardından barıştık"

Alkolün etkisiyle Elif Çakal'ın S.'ye hakaretler ettiğini iddia eden T.Y., "Elif beni sürekli olarak teke tek kavgaya çağırıyordu. Bunun nedeni olarak da erkek arkadaşını gösteriyordu. U. görüntü almaya başladığı esnada Elif bana saldırdı. Ben de kendimi savundum. Kavganın ardından Elif'i kenara çektim. Konuştuk ve sarıldık."

"Kendini uçurumdan attı"

T.Y., "Ardından Elif bir anda sinir krizi geçirdi. Bir anda saçlarını yolmaya başladı. Ölmek istediğini söyleyerek uçurumun kenarına doğru koştu. Kendisini uçurumdan aşağıya bıraktı. Baktığımızda taştan tutunuyordu. Tutunduğu taş kaydı ve aşağıya düştü. Erkekler korkup kaçtı. S. ve ben kaçmadık." dedi. 

Yorumlar (0)