Elazığ depreminde yıkılan binalara ilişkin soruşturma!

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından yıkılan binalara ilişkin soruşturma açıldığını duyurdu.

GÜNDEM 30.01.2020, 16:42
Elazığ depreminde yıkılan binalara ilişkin soruşturma!

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından yıkılan binalara ilişkin soruşturma açıldı. 

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, 24 Ocak günü meydana gelen deprem nedeniyle 38 vatandaşın hayatını kaybettiği hatırlatılarak, İl Merkezinde Sürsürü Mahallesinde çöken bir binada 14, Mustafapaşa Mahallesinde Çöken iki ayrı binada 14, Gezin kasabasında yıkılan bir binada 3, Sivrice ilçesi Çevrimtaş köyünde yıkılan 2 farklı yapıda birer, Sivrice ilçesi Ilıncak köyünde yıkılan bir kaybettiği tespit edilmiştir." denildi.

"Delil toplama süreci devam ediyor"

Yıkılan her binaya ilişkin 7 farklı soruşturma başlatıldığı kaydedilen açıklamada, "Hasar gören bütün binalarla ilgili ayrı bir soruşturma açılmış olup, toplam 8 farklı soruşturma da delil toplama süreci devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, soruşturmalar dâhilinde görevlendirilen bilirkişilerin yıkılan ve hasar gören binalardan beton örnekleri aldıkları belirtilerek, "İncelemeler halen devam etmektedir. Yıkılan binaların yapımından sorumlu gerçek ve tüzel kişilerin tespit edilmesi için yer yönetimlerden ruhsat, proje, plan ve kroki işlemlerinin örnekleri talep edilmiştir." ifadelerine yer verildi. 

"Ev kiralarındaki fahiş artış iddiaları için ayrı bir soruşturma başlatıldı"

Elazığ'daki depremin ardından sosyal medyada kamu barışını bozucu nitelikte paylaşımlar ve kişilere ilişkin ayrı bir soruşturma başlatıldığı vurgulanan açıklamada, "Ayrıca evleri hasar gören vatandaşlarımızın kiralık ev arayışına girmesi nedeniyle ev kiralarında fahiş miktarda artış olduğu iddialarını incelemek üzere ayrı bir soruşturma başlatılmıştır. Bir kez daha depremde vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz." denildi. 

Yorumlar (0)