Elazığ'da fırsatçılara soruşturma açıldı! Bakandan açıklama geldi

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, deprem nedeniyle ev kiralarında fahiş artış olduğuna ilişkin haberlerin ardından ilgililer hakkında araştırma ve soruşturma başlattı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Böyle bir durum tespit edilirse gerekli hukuki süreç başlatılacak. Elazığ'ın genelinde olacağını düşünmüyorum." dedi.

GÜNDEM 30.01.2020, 11:57 30.01.2020, 15:34
Elazığ'da fırsatçılara soruşturma açıldı! Bakandan açıklama geldi

24 Ocak günü Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından 41 kişinin yaşamını yitirdi, 45 kişi de enkazdan sağ kurtarıldı. 

Arama kurtarma çalışmaları tamamlandığı ilde, deprem nedeniyle ev kiralarında fahiş artış olduğuna ilişkin haberler yayılmaya başladı. 

Bu nedenle Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, ilgililer hakkında araştırma ve soruşturma başlattı.

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"24.01.2020 tarihinde ilimizde meydana gelen deprem sonrasında evlerinde hasar olan vatandaşlarımızın kiralık ev arayışına girdiği, ancak ev kiralarında fahiş miktarda artış olduğu yönünde basına yansıyan haberler üzerine ilgililer hakkında 6502 Sayılı Yasa ve yasal mevzuat kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığımızca re’sen araştırma ve soruşturmaya başlanmış olup, kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kurum: Hukuki süreç başlatılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'da ev kirası fiyatlarında fahiş artış yaşandığı iddialarına ilişkin, "Kiralara ilişkin başsavcılığımız araştırmalarını yapıyor. Detaylı incelemeler yapılıyor." ifadelerini kullandı. 

Bakan Kurum, böyle bir durumun tespit edilmesi halinde gerekli hukuki sürecin başlatılacağını kaydederek, "Elazığ'ın genelinde olacağını düşünmüyorum." dedi. 

Hasar tespit çalışmalarına ilişkin Kurum, "Elazığ'da yüzde 40 hasar tespitlerini tamamladık. Hasarlı konutları, deprem riski olan konutları dönüştüreceğiz." açıklamasını yaptı. 

Yorumlar (0)